НОВИНИ ПЛЮС

10.08.2012

Нереєстрація опозиційних лідерів

Об’єднана опозиція учора подавала позов до Адміністративного суду через нереєстрацію у списках «ОО «Батьківщина» кандидатур Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. Як заявив на брифінгу лідер опозиції Арсеній Яценюк, перша вимога — скасувати незаконне рішення (щодо нереєстрації), друга — відновити у списку кандидатів Тимошенко й Луценка. Яценюк нагадав, що, відповідно до Конституції, особа, яка має судимість, справді не може бути обрана, «але обрана і зареєстрована — це два різні поняття».

Тому в даному випадку, якщо Європейський суд скасує незаконний вирок стосовно Юлії Тимошенко, — а ми переконані, що її справа і справа Юрія Луценка будуть розглянуті найближчим часом, — це означатиме, що Тимошенко не тільки може брати участь у виборах, а й може бути обрана», — сказав Яценюк.

Нова справа Тимошенко

Проти Юлії Тимошенко під час її утримання у колонії порушили ще одну справу — за завдання тілесних ушкоджень. Як сказав перший заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін в інтерв’ю газеті «Сєгодня», ця «справа за фактом нанесення Тимошенко тілесних ушкоджень співробітнику слідчого ізолятора, що перебуває при виконанні службових обов’язків».

Захисник Тимошенко Сергій Власенко у коментарі сайту Gazeta.ua назвав порушення нової справи проти ув’язненої Тимошенко «маразмом», адже з листопада «вона практично не може самостійно пересуватися, кожен рух дається їй з великим болем». «Майор Коваленко, який написав цю заяву, — це тварина, яка працює першим заступником керівника Качанівської колонії. Він бив Тимошенко, а тепер таке пише», — наголосив адвокат.