Горе «тарганам»

09.08.2012
Горе «тарганам»

Футболісти «Фейєнорда» дякують своїм фанам — переважно гарячим хлопцям із робітничого класу. Фото Daylife.com.

«Гра, звичайно, мене розчарувала, оскільки «Фейєнорд» був, як мінімум, не нижчий рівнем, ніж «Динамо». Матч проходив у дуже швидкому темпі, ми володіли ініціативою, але, на жаль, не реалізували три–чотири дуже хороші нагоди для взяття воріт «Динамо». При цьому ми дали «Динамо» зовсім мало шансів для того, щоб забити нам гол. А підсумковий результат ви самі бачите — 0:1», — у цьому сумному коментарі головного тренера роттердамців Рональда Кумана — весь зміст позавчорашнього матчу на стадіоні «Де Куйп».

Кияни знову продемонстрували бліду гру з дірами в захисті, але «відскочили» у матчі з суперником, що нижчий за класом.

Відверто «не тягнув» зірковий Мігель Велозо. Раз по раз молоді футболісти «червоно–білих» пошивали в дурні Данило Сильву, Бетао. А невідповідність такому рівню змагань македонця Горана Попова вже визнає навіть Юрій Сьомін. Однак російський наставник «Динамо» вперто не бажає визнати свої помилки, натомість радіє досягнутому результату. Адже правдами чи неправдами, а команда таки проповзла до останнього раунду відбору у груповий турнір Суперліги. «Матч вийшов дуже напружений. Усе було так, як ми й думали: неймовірна підтримка глядачів, величезний тиск із боку трибун. Молодці наші гравці — вони були холоднокровними. Ми витримали, ми пройшли в наступний раунд, незважаючи на те, що суперник у нас був дуже непростий, важкий, складний. Вони дуже сильно додали у фізичному плані за минулий тиждень, — каже головний тренер «Динамо». — Ви нарікаєте на наш захисний футбол? Не забувайте, що це — Ліга чемпіонів».

Зі слів Сьоміна можна зробити висновок, що він цілком готовий до «вильоту» киян із наступного раунду кваліфікації — «адже це Ліга чемпіонів», і суперник там буде ще важчий.

Наразі ж «біло–сині» дякують своєму воротарю Максиму Ковалю, який врятував команду від принаймні двох, здавалося б, неминучих голів, зокрема й під час виходів суперників сам на сам.

А свій м’яч динамівці забили на останній доданій хвилині — голевий пас на Брауна Ідейє віддав Денис Гармаш, якого Сьомін випустив лише щоб потягнути час.

Гарячі вболівальники «Фейєнорда», відомі за прізвиськом «таргани», із самого початку матчу палили фаєри та влаштовували «живі» картини на вщерть заповнених трибунах. Після пропущеного голу вони закидали лаву запасних «Динамо» запальничками та іншим дріб’язком. Один із тренерів киян жбурляв предмети у відповідь. За словами інспектора матчу, роттердамський клуб може бути покараний за поведінку своїх фанів.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 3–й кваліфікаційний раунд. Матчі–відповіді (результати вівторка)

«Фейєнорд» (Голландія) — «Динамо» (К, Україна) — 0:1 (перший матч — 1:2)

Гол: Ідейє, 90+5

«Фейєнорд»: Мулдер, Янмаат (Вормер, 77), де Врей, Мартінс Інді, Нелом (Сінгх, 86), Класі, Леєрдам, Іммерс, Фернандес (Кабрал, 67), Сіссе, Схакен

«Динамо»: Коваль, Д. Сильва, Бетао, Попов, Вукоєвич, Михалик, Велозо, Нінкович (Гармаш, 90), Гусєв (Мілевський, 78), Ярмоленко, Ідейє

Попередження: Мартінс, 35; Леєрдам, 56; Сіссе, 62; Класі, 82 — Вукоєвич, 45; Коваль, 69; Нінкович, 78

Суддя: Готьє (Франція)

Роттердам, стадіон «Де Куйп», 51 000 глядачів

«Дебрецен» (Угорщина) — БАТЕ (Борисов, Білорусь) — 0:2 (Мозолевський, 25; Володько, 59; вилучення: Ніколов, 57 («Д»); перший матч — 1:1)