Самотність диктатора

Самотність диктатора

Прем’єр–міністр Сирії Ріяд Хіджаб різом iз сім’єю втік до Йорданії, щоб надалі перейти на бік повстанців проти режиму президента Башара Асада. Про це повідомив речник уже колишнього глави уряду, зазначивши, що прем’єр «долучився до революції».

Немає пророка...

Немає пророка...

Польський Сенат оголосив листопад 2012 року місяцем Бруно Шульца. Відповідну постанову було ухвалено одностайно, повідомляє сайт Польського радіо. 12 липня минуло 120 років із дня народження Бруно Шульца, а на 19 листопада припадає 70–та річниця трагічної смерті цього видатного митця. «Сенат Речі Посполитої вирішив вшанувати польського письменника і художника, чиї твори визнані міжнародними критиками і читачами одними з найоригінальніших явищ світової літератури ХХ сторіччя», — наголошується в постанові парламенту. Польські депутати також переконані, що «постать і твори Бруно Шульца можуть стати відправною точкою для розмов про польсько–єврейсько–українські взаємовідносини».

Москва сльозам не вірить

Москва сльозам не вірить

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

7 серпня 1932 року з’явився відредагований особисто Йосипом Сталіним закон «Про охорону майна державних підприємств, колгоспів і кооперативів та про зміцнення суспільної (соціалістичної) власності», згідно з яким за розкрадання колгоспного або кооперативного майна було передбачено розстріл із конфіскацією майна. За «пом’якшуючих» обставин його могли замінити позбавленням волі на термін від 10 років із конфіскацією. Амністія в таких справах заборонялася. У народі цей закон, ухвалений у розпал Голодомору, охрестили законом «про п’ять колосків». Підставою для його застосування могло бути півкишені зерна, принесеного з поля голодуючій сім’ї. На початок 1933 року за цим законом було засуджено 54 645 осіб, з них розстріляно близько 2000.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики