НОВИНИ ПЛЮС

08.08.2012

Першою зареєстрували Партiю регiонiв

Центральна виборча комісія вчора зареєструвала виборчий список Партії регіонів. Саме ПР подала документи в ЦВК найпершою.

Список складається з 223 осіб. За словами члена ЦВК Михайла Охендовського, двоє кандидатів відмовились балотуватися — Станіслав Довгий і Володимир Крупчак.

За повідомленням «Української правди», також ЦВК затвердила кандидатів від Партії регіонів у мажоритарних округах. Тут «регіонали» висунули 216 кандидатів. Зокрема, у Криму балотуватимуться Юлія Льовочкіна та Борис Дейч, у Вінницькій області — Василь Джига, у Дніпропетровській — Олександр Момот, Олексій Шпенов, Олег Царьов. У Донецькій області — Тетяна Бахтєєва, Володимир Ландик, Микола Левченко, Сергій Клюєв та син Прем’єр–міністра Олексій Азаров, у Запорізькій — Ярослав Сухий, Євген Кардашов, В’ячеслав Богуслаєв та син Генпоркурора Артем Пшонка. У Київській області балотуватимуться Тетяна Засуха, Петро Мельник, масажист Миколи Азарова Сергій Федоренко, а також президент Федерації кінного спорту України, учасник Олімпіади в Лондоні, бізнесмен Олександр Онищенко. Депутатом у Луганській області намагатиметься стати нинішній посол у Білорусі Віктор Тихонов, Юлій Іоффе та Віктор Демішкан. На Одещині балотуватимуться пасинок мера Костусєва Олексій Гончаренко, Сергій Ківалов, партнер Фірташа Іван Фурсін, екс–БЮТівець Віталій Барвіненко, Ігор Плохой, Володимир Крук, на Полтавщині — Олег Надоша, на Сумщині — Андрій Деркач.

Чи не найбільше «регіоналів» ітимуть до ВР на Харківщині. Зокрема, Валерій Писаренко, Ірина Бережна, Дмитро Святаш, Ірина Горіна, Олександр Фельдман, Дмитро Шенцев (чий помічник застрелив Євгена Кушнарьова) та брат «губернатора» Дмитро Добкін.

У Києві «регіонали» представлені у всіх округах. Найвідоміші з них — Олег Калашников (який запам’ятався побиттям журналістів) та Максим Луцький.

«Свободівця» таки вбили?

ВО «Свобода» вимагає від МВС не робити передчасних висновків щодо обставин загибелі їхнього однопартійця з Конотопа Василя Удода, а провести відкрите й неупереджене розслідування. Як повідомили «УМ» у прес–службі партії, їх обурює заява обласної міліції Сумщини щодо «відсутності ознак» насильницької смерті «свободівця» та заяви, що той помер від гострого панкреатиту, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння. За словами дружини загиблого Оксани Удод, її чоловік не хворів на панкреатит і був фізично здоровим офіцером запасу. Його труп знайшли на березі озера, прикритий гілками й листям, з явними ознаками побиття та задушення. Але тіло покійного досі відмовляються видати дружині. Перед тим як піти з дому 5 серпня, Василь Удод повідомив дружині місце, де сховані документи щодо розслідуваних ним злочинів, і наказав у разі виникнення непередбачених обставин ці документи передати відповідним людям.

Затримали молдовського шпигуна

Служба безпеки України довгий час «відпрацьовувала» громадянина Молдови Семена Нікуліна, щоб спіймати його на шпигунстві. Про це повідомляє агенція «Ітерфакс–Україна» із посиланням на джерело в спецслужбі. «Він був затриманий на гарячому з усім джентльменським набором шпигуна. СБУ вела його вже давно, і остання його передача інформації відбулася під контролем української контррозвідки», — сказав співрозмовник агентства. Тепер триває слідство у цій справі.

У посольстві Молдови в Україні заявили, що тримають на контролі ситуацію із затриманням Нікуліна. «У нього є адвокат. Наш консул уже зустрічався із затриманим» — повідомив т. в. о. глави молдавського диппредставництва Іван Буларга. — Суд визначить (винний він чи ні) і дасть оцінку цим діям».

Інформація про те, що українські спецслужби підозрюють громадянина Молдови, колишнього журналіста газети «Незалежна Молдова» і співробітника агентства Moldpres Нікуліна в шпигунстві, з’явилася у ЗМІ позавчора.