Місія Ірини

08.08.2012

Екс–глава МВС Юрій Луценко критикує винесення на непрохідні місця у списку «активних бійців» об’єднаної опозиції Юрія Гримчака, Андрія Шкіля та Михайла Волинця, а також відсутність підтримки Тараса Стецьківа, як узг­одженого кандидата по одному з округів Львова. Свою позицію він передає із СІЗО у письмовому вигляді різним ЗМІ.

До недоліків і помилок списку об’єднаної опозиції Луценко також відносить мінімальну присутність громадських активістів. Він погоджується з тими, хто критикує спрощеність і популізм програми опозиції, але радіє, що в списку «представлені політики, а не олігархи і гангстери». Водночас засуджений екс–міністр зазначає, що присутність у списку його дружини Ірини Луценко — «не їхня ініціатива», але додає, що «вона не буде символічною людиною в парламенті».

«Через життєвi обставини Ірина пройшла зі мною всі тюремні й судові випробування. Думаю, що ніхто з депутатів краще за неї не знає що і, головне, як треба міняти в законодавстві для припинення «бєзПРєдєлу» кривосуддя в країні», — написав Юрій Віталійович зi слідчого ізолятора. На його думку, місія його дружини в парламенті — це ухвалення законопроекту про автоматичне усунення з посад та притягнення до відповідальності тих слідчих, прокурорів і суддів, чиї дії визнано Євросудом порушенням прав людини.