Куди заведе «Цікавість»

Куди заведе «Цікавість»

Американське космічне агентство НАСА вчора святкувало успішну посадку космічного апарату «К’юріосіті» («Цікавість») у районі кратера Гейла на Марсі. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, під час «примарсення» капсула з апаратом почала гальмувати на швидкості 20 тисяч кілометрів на годину. Спершу на апараті розкрився парашут, а м’яку посадку забезпечив так званий «небесний кран» — апарат із ракетним двигуном спустив марсохід на тросах, і той відразу став на власні колеса. Але після моменту «примарсення» зонд упродовж семи хвилин не подавав ознак життя, змусивши науковців похвилюватися, коли ж після цього нарешті відгукнувся і відразу ж розпочав надсилати фотографії марсіанської поверхні, то радості співробітників НАСА не було меж. Завдання марсоходу — спробувати знайти ознаки того, що на цій планеті коли–небудь могло існувати життя.

США: жодного дня без масових розстрілів

США: жодного дня без масових розстрілів

У США знову трагедія, пов’язана з вогнепальною зброєю. Шестеро людей загинули й близько двох десятків отримали поранення під час стрілянини в храмі сикхів у містечку Оук Крік поблизу Мілуокі, штат Вісконсін. Нападника, який увірвався до храму в неділю приблизно о 10–й годині ранку за місцевим часом, коли люди збиралися на богослужіння, застрелив офіцер поліції. Сам він зазнав численних поранень, але його життя — поза небезпекою.

Гюльчатай, закрий личко!

Гюльчатай, закрий личко!

Поки жінки на Заході борються за права своїх «пригноблених» сестер у країнах із панівним ісламом (от як наші «Фемен», які заради такої благородної мети не соромляться роздягнутися навіть перед посольством Саудівської Аравії), чимало мусульманок теж ведуть боротьбу проти дискримінації з боку своїх держав. Але виступають вони зовсім не проти хіджаба чи паранджі, в які їх змушують закутуватися чоловіки–«гнобителі». Навпаки: десятки місцевих «феміністок» виходять на акції протесту проти світських реформ влади, як, скажімо, в Туреччині чи Тунісі, де заборона на носіння хіджаба в університетах призвела до тривалих і масових протестів студенток.

Всі статті рубрики