Розгадана загадка Грузії

Розгадана загадка Грузії

Коли залишаєш якусь місцевість, що особливо припала до душі, виникає спокуса забрати із собою її частинку. І бажано, щоб це була оригінальна, автентична й водночас не надто дорога річ. У випадку з Грузією вибір часто падає на прикраси, виконані в техніці перегородкової емалі (мінанкарі): сережки, браслети, кулони, хрестики (останні — подарунки унісекс). Яким же було розчаруванням почути, що популярна емаль не репрезентує традиційне грузинське мистецтво, оскільки секрет її виробництва було давно втрачено. Звісно, фразу, кинуту антикварами на відомому тбіліському ринку «Сухий міст», можна потрактувати як випад проти конкурентів. Проте в Музеї мистецтв ім. Аміранашвілі підтвердили: спосіб виготовлення перегородкової емалі після тривалого періоду розквіту вже у XV ст. зникає.

Прохана гостя

Прохана гостя

В суботу, 4 серпня, до НСК Олімпійський прийшли навіть ті, хто квитка на Мадонну не мав — якщо не побачити, то хоча б почути поп–королеву. Шоу такого масштабу, без сумніву, запам’ятається українським меломанам, отож загальне хвилювання витало в повітрі перед стадіоном. Фанати співачки приїхали з усіх куточків України. Спеціальні футболки, що продавались на території Олімпійського за 300 грн., здається, нікому були не потрібні — всі прийшли у своїх, фірмових — з оригінальними принтами, зображеннями Мадонни, рядками з її пісень. Окрім українських прихильників, бачимо компанію з російським прапором. «У вас квитки доступніші, — пояснює Олена з Москви, — на нашому Олімпійському найдешевший коштує 3500 рублів» (близько 900 грн. — Ред.) У Києві за таку ціну російські прихильники потрапили у фан–зону. Окрім закоханих у співачку, потрапили на очі і ненависники: кілька хвилин перед входом до Олімпійського дефілювала група молодих людей у футболках від українського дизайнера Андре Тана з написом «Ета тьотка жутко воєт». Молодь таким чином протестувала проти зухвалого та вульгарного стилю, до якого вдається Мадонна у своїй теперішній творчості. «Раніше вона була іконою елегантності та стилю, а тепер, у 53 роки, показує груди під час концерту!» — скаржиться один із протестувальників. Утiм дехто з фанатів прийшов саме на шоу: «Думаю, що вона точно сьогодні покаже сідниці, — із дивним захопленням розповідає одна з прихильниць, — а ще сподіваюсь побачити український гурт KAZAKY на підтанцьовці». Нагадуємо, епатажні танцівники на підборах KAZAKY взяли участь у зйомках останнього хіта Мадонни Like a Girl Gone Wild.

Доки люди проходять контроль на вході до стадіону, близько 17–ї години Мадонна вже встигла провести саундчек, зустрітись iз прихильниками під сценою та заплутатись у прапорах України та Росії. З натовпу співачці дали російський прапор, і та його прийняла за український. Згодом в руках Мадонни був вже наш, але співачка здивовано запитала у присутніх «У вас що, два прапори?». Ситуацію роз’яснили люди з технічного персоналу, російський прапор повернувся у натовп, а український ще кілька секунд побув у Мадонни. Під час репетиції виконавиця поцікавилась у прихильників про нашого Президента: «А правда, що у вас не дуже хороший Президент, всюди корупція і не справжня демократія?»

Всі статті рубрики