Прохана гостя

07.08.2012
Прохана гостя

Краще пізно, ніж ніколи: ті, хто додивився виступ Мадонни до кінця, були в захваті від шоу. Фото надане Melnitsa international concert agency.

В суботу, 4 серпня, до НСК Олімпійський прийшли навіть ті, хто квитка на Мадонну не мав — якщо не побачити, то хоча б почути поп–королеву. Шоу такого масштабу, без сумніву, запам’ятається українським меломанам, отож загальне хвилювання витало в повітрі перед стадіоном. Фанати співачки приїхали з усіх куточків України. Спеціальні футболки, що продавались на території Олімпійського за 300 грн., здається, нікому були не потрібні — всі прийшли у своїх, фірмових — з оригінальними принтами, зображеннями Мадонни, рядками з її пісень. Окрім українських прихильників, бачимо компанію з російським прапором. «У вас квитки доступніші, — пояснює Олена з Москви, — на нашому Олімпійському найдешевший коштує 3500 рублів» (близько 900 грн. — Ред.) У Києві за таку ціну російські прихильники потрапили у фан–зону. Окрім закоханих у співачку, потрапили на очі і ненависники: кілька хвилин перед входом до Олімпійського дефілювала група молодих людей у футболках від українського дизайнера Андре Тана з написом «Ета тьотка жутко воєт». Молодь таким чином протестувала проти зухвалого та вульгарного стилю, до якого вдається Мадонна у своїй теперішній творчості. «Раніше вона була іконою елегантності та стилю, а тепер, у 53 роки, показує груди під час концерту!» — скаржиться один із протестувальників. Утiм дехто з фанатів прийшов саме на шоу: «Думаю, що вона точно сьогодні покаже сідниці, — із дивним захопленням розповідає одна з прихильниць, — а ще сподіваюсь побачити український гурт KAZAKY на підтанцьовці». Нагадуємо, епатажні танцівники на підборах KAZAKY взяли участь у зйомках останнього хіта Мадонни Like a Girl Gone Wild.

Доки люди проходять контроль на вході до стадіону, близько 17–ї години Мадонна вже встигла провести саундчек, зустрітись iз прихильниками під сценою та заплутатись у прапорах України та Росії. З натовпу співачці дали російський прапор, і та його прийняла за український. Згодом в руках Мадонни був вже наш, але співачка здивовано запитала у присутніх «У вас що, два прапори?». Ситуацію роз’яснили люди з технічного персоналу, російський прапор повернувся у натовп, а український ще кілька секунд побув у Мадонни. Під час репетиції виконавиця поцікавилась у прихильників про нашого Президента: «А правда, що у вас не дуже хороший Президент, всюди корупція і не справжня демократія?»

 

Кричуща неповага та епатаж

Збір публіки о 17–й годині тривав повним ходом, хоча початок концерту був заявлений на 19–ту. Така завбачлива організація згодом стане чи не найбільшим наріканням присутніх: на годиннику 20:00, а на сцені немає ані Мадонни, ані діджея на розігріві Себастьяна Інгроссо. Близько 20:30 за діджейським пультом з’являється український діджей Kirill Doomski. Як виявилось пізніше, Інгроссо не зміг приїхати в Україну з невідомих причин, отже, розігрівати публіку взявся один iз найвідоміших та найдосвідченіших діджеїв України, як запевнили нас присутні. Поки зі сцени вiн намагається підняти всіх на ноги, публіка ліниво збирається у фан–зонах та на трибунах. Стадіон заповнений на третину, але ще є сподівання, що до виходу Мадонни людей побільшає. Зігравши сет на одну годину, Doomski зникає зі сцени, і нова порція хвилювання охоплює усіх присутніх — зараз вийде Вона! Але «Вона» не вийшла ані через 15 хвилин, ані через півгодини. На п’ятдесятій хвилині очікування дехто навіть почав свистіти, а кілька людей потягнулися до виходу. «Це кричуща неповага, — скаржиться по­дружня пара, — до півночі концерт точно не закінчиться, доведеться йти раніше!». Таких незадоволених виявляється багато, проте покидають Олімпійський одиниці, інші хоч і роздратовано, але чекають на поп–королеву.

О 22:30 залунала вступна музика, на сцені з’явились монахи, а сама Мадонна постала перед глядачами на колінах, молячись. Різкий жест — і співачка з автоматом у руках, а монахи «перетворюються» на танцівників на підборах (проте це не гурт KAZAKY) — концерт розпочинається хітом Like a Girl Gone Wild. Перша частина шоу, яка складалась з пісень з останнього альбому, стала якимсь неймовірним дійством: співачка стрибала по сцені, відстрілювала танцівників у страшних масках бутафорською зброєю, у цей час на екрани проектували бризки крові, а образ хреста Мадонна експлуатувала мало не в кожній постановці. Чистий вокал співачка могла дозволити собі лише в моменти, коли не була задіяна в танцях. До того ж беквокал постійно рятував звучання та додавав потрібної експресії. Якість відео­проекцій i світлового шоу була на висоті, а ось звук варіювався залежно від місця: у фан–зонах — на рівні, а ось на трибунах помітно гірший.

Мадонна плакала та роздягалась

Через півгодини нової програми поп–діва зникла зі сцени, але лише для того, аби змінити сценічний костюм. Подальший виступ представив «класичну Мадонну»: зі сцени пролунали хіти Papa Don’t Preach, Celebrate, Vogue, Erotic. Під час пісні Express Yourself співачка плавно перейшла на виконання хіта Леді Ґаґи Born This Way, натякнувши таким чином на плагіат з боку колеги по цеху. Далі Мадонна взялася наспівувати She’s not me («Вона не я»), продемонструвавши своє ставлення до молодої копії, як прозвали Ґаґу у ЗМІ. Окрім традиційних слів подяки, співачка вивчила кілька лайок російською, якими епатувала публіку на Олімійському, а під час виконання Human Nature показала натовпу сідниці у стрінгах. Співаючи Like a Virgin, діва розчулилась і пустила сльозу.

У цей час деякі з присутніх уже починають просуватися до виходу. Причина банальна — потрапити на метро. Такої затримки від співачки не очікував ніхто, метро працювало у звичайному режимі. «Шоу на висоті, але в нас квитки на потяг, тому мусимо йти», — сумно констатують дівчата з Одеси.

Мадонна в цей час уже ­встигла змінити четвертий сценічний костюм. Під час таких «перевдягань» публіці демонструють короткі відеоролики з фрагментами кліпів співачки, а також відеосупровід до кількох пісень з останнього альбому. Славнозвiсний ролик до пісні Nowbody Knows Me з лідеркою ультраправого «Національного фронту» Марін Ле Пен із свастикою на лобі побачив і Олімпійський. Серед представників тоталітарного режиму, які почергово з’являлись на екрані, вдалося розгледіти «батька» сусідньої Білорусі Олександра Лукашенка. Нашого Президента, на щастя, а може, і на жаль, не показали. Пісня Like a Prayer Мадонна заспівала разом з усіма присутніми. Світлове шоу, феєричні танці, децибели надгучної музики — співачка попрощалася з Україною хітом Celebration і поставила крапку у двогодинному шоу.

Після концерту натовпи людей рушили в бік метро, дехто таки сподівався, що роботу метрополітену продовжили. Натомість біля входу до станції «Площа Льва Толстого» на всіх чекали не просто зачинені двері, а наряди міліції, які «розганяли» людей криками «Метро працює у звичному режимі, розходьтеся!». Проте незадоволених було вкрай мало, певно, що ті, хто вирішив додивитися концерт до кінця, про це не пошкодували. «Вона супер, заради такого шоу я готовий іти додому на Оболонь пішки, воно було того варте!» — захоплено розповідав один iз прихильників співачки. n