Музейний лемент

Музейний лемент

У Києво–Печерській лаврі — скандал. Днями співробітники Києво–Печерського історико–культурного заповідника звернулись до міністра культури з відкритим листом, у якому просять звільнити заступників керівника заповідника.

Чому «швидка» така повільна?

Чому «швидка» така повільна?

Питання неналежного медичного забезпечення в столиці стає дедалі гострішим. Не так давно «УМ» писала про затримки у виплаті зарплати медпрацівникам, як почали отримувати скарги від мешканців міста — мовляв, швидку допомогу викликати стало вкрай проблематично.

«У мене проблеми з тиском. За номером «103» переважно відмовляються приїжджати. Кажуть, бригада на виїзді, — розповідає мешканка мікрорайону Нивки, пенсіонерка Валентина, — і дають номер «невідкладної допомоги». А там кажуть, що не виїдуть, бо немає бензину. У цій ситуації я обіцяю добре заплатити, аби лишень хтось приїхав. Це діє, але чекати доводиться з півгодини». Влада повільність та незадовільну роботу «швидкої» ніби й помічає — покладає великі надії на «лікування» усієї системи охорони здоров’я своїми реформами. У тому числі обіцяє вирішити нарощені роками проблеми екстреної та невідкладної допомоги. Але люди чекати не можуть — вони потребують цієї медичної допомоги вже зараз…

Всі статті рубрики