Важка фінансова артилерія

Важка фінансова артилерія

Учора у Франкфурті–на–Майні відбулося засідання Керівної ради Європейського центрального банку, на якому його президент Маріо Драгі виклав план порятунку єдиної європейської валюти. Західні ЗМІ вже дали цьому документу назву: «Зробити все, що завгодно, аби врятувати євро». Засідання тривало цілий день, проте подробиці плану ще раніше були відомі з німецьких джерел. Згідно з ними, Драгі хоче завдати кризі подвійного удару: використати одночасно Євроцентробанк та Європейський стабілізаційний фонд, аби купувати боргові зобов’язання Іспанії та Італії. Аналітики дедалі більше побоюються, що Іспанії буде потрібна повномасштабна антикризова допомога Євросоюзу, а не лише купівля її облігацій. Проте іспанський міністр фінансів Луїс де Гіндос запевняє, що країна впорається самотужки. Скептики у відповідь наголошують, що сподівання іспанців на власні сили блокують подальші дії з порятунку єврозони. Хоча Євроцентробанк дав зрозуміти, що втручатиметься у первинний чи вторинний ринок боргових зобов’язань, це може відбутися лише після прохання країни про допомогу.

Багаті теж заплачуть

Багаті теж заплачуть

Парламент Франції ухвалив зміни до бюджету, які передбачають збільшення податкових надходжень на понад 7 мільярдів євро. Нагадаємо, переконлива більшість у французькому парламенті після червневих виборів належить соціалістам, які повністю підтримують програму свого президента Франсуа Олланда. А він обіцяв змінити економічну політику свого попередника Ніколя Саркозі, якого називали «президентом багатих».

Запаморочливий Хічкок

Запаморочливий Хічкок

Кожні десять років офіційне видання Британського інституту кіно, часопис Sight and Sound («Зображення і звук») проводить масштабне опитування най­впливовіших кінокритиків світу, щоб визначити найкращий художній фільм в історії світового кіно. Цього року в опитуванні взяли участь 846 кіноекспертів із 70 країн світу, які назвали найбільш вражаючою стрічкою всіх часів психологічний трилер 1958 року «Запаморочення» режисера Альфреда Хічкока. Як повідомляє «Франс пресс», він уперше потіснив на другу сходинку фільм «Громадянин Кейн», знятий у 1941 році американським режисером Орсоном Уеллсом. Упродовж попередніх 50 років саме його вважали найкращим. Під час попереднього голосування 10 років тому «Громадянин Кейн» випередив «Запаморочення» на п’ять голосів. Відзняті останніми роками стрічки вже вкотре в лідери не потрапляють, хоча саме для того, аби врахувати нові надходження, раз на десять років проводять переголосування.

Мама за сина

Мама за сина

Уряд Швеції відхилив пропозицію влади Еквадору допитати засновника порталу «Вікілікс» Джуліана Ассанжа на території Великої Британії. Як повідомляє сайт «Вікілікс», «Стокгольм не навів важливих причин» свого рішення. Нагадаємо, Ассанж із червня переховується у посольстві Еквадору в Лондоні, щоб уникнути екстрадиції до Швеції, де його підозрюють у сексуальних злочинах. Як зазначають оглядачі, своєю відмовою Швеція демонструє, що зробить все, аби отримати Ассанжа й передати його США. Адже саме Вашингтону засновник скандального сайту, що оприлюднив таємне листування американських дипломатів із Держдепом, потрібен найбільше.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики