Загинув за кілька днів до «дембеля»

02.08.2012

Тіло 23–річчного солдата строкової служби було виявлено на Сторожинецькому полігоні в Чернівецькій області 18 липня цього року. Саме там проходив навчання особовий склад полку. Солдат зник ще 13 липня, але керівництво полку, в якому служив хлопець, чомусь не звернулось вчасно до правоохоронців. Через кілька днів парубка почали шукати. Знайшли лише через п’ять діб у лісосмузі. Що стало причиною вбивства молодого солдата, одразу почали з’ясовувати працівники військової прокуратури. Натомість якихось конкретних результатів їм добитись не вдалось. Справу передали в управління внутрішніх справ у Чернівецькій області, працівники якого одразу почали слідчі дії.

Як повідомив начальник обласної міліції Микола Харабара, ситуацію ускладнює те, що втрачений час, та й місце, де знайшли хлопця, неналежним чином обшукали. «Наші працівники на колінах повзають, збираючи і розшукуючи будь–які дрібниці, які б пролили світло на цей злочин». Спочатку відпрацьовували п’ять версій, нарешті залишилась одна — хлопця вбили його колеги, військовослужбовці. Його задушено ременем від особистого протигазу, причому коли знайшли хлопця, протигаз залишався у казармі, доступу до якої ніхто з цивільних не мав. Задушили хлопця також незвичним способом, правоохоронці кажуть, що такі дії можуть бути притаманні лише тим, хто служив у військах спецпризначення. Також слідчі впевнені в тому, що вбивство було здійснено не в тому місці, де знайшли тіло. На чоботах хлопця не було ні піску, ні трави, вірогідно, його принесли туди з іншого місця. Смерть нібито настала саме 13 липня, коли і зник солдат, натомість на питання, де впродовж п’яти днів було тіло і чому так мляво шукали хлопця, відповіді будуть iз часом.

Хто і за що позбавив життя мешканця Дніпропетровської області, який уже відслужив 9 місяців і через кілька днів збирався додому, міліція поки не повідомляє. Хлопець закінчив у Дніпропетровську академію, був неконфліктним і спокійним. При ньому знайшли гроші та два мобільних телефони, тобто версія пограбування відпала одразу. Тим часом тіло покійного батьки забрали на Дніпропетровщину, де й поховали...