«Тиск» на Партію регіонів зростає?

02.08.2012

З відкритим листом до мешканців області звернувся голова Сумської обласної державної адміністрації Юрій Чмирь. Аркуші якісного паперу з гаслом «До злагоди та взаєморозуміння шлях вiдкрито!» розносили й вручали молоді люди, говорячи: «Це лист до вас від Юрія Павловича Чмиря». Щоправда, твердять свідки, представлялися вони по–різному. Одні — листоношами, інші — волонтерами Партії регіонів.

У листі Юрій Чмирь виявляє неабияку занепокоєність ситуацією, що складається нині. Висловлюючи надію на розуміння та доброзичливість мешканців області, він говорить: «Інформаційний тиск на Партію регіонів зростає. Звучить відверте хамство на адресу Президента. Обговорюють нав’язані зі сторони питання, що відволікають владу від вирішення головних її завдань. Невелика група політиків задумує вкотре перевернути країну шкереберть — напередодні парламентських виборів розпалює ненависть та ворожнечу. Опозиція обіцяє розправитися з так званими «своїми ворогами», а заразом і вирішити всі проблеми одночасно».

Пишучи про велику роботу, проведену владою за останні роки, та роль у виведенні країни з хаосу партії влади, обласний голова зазначає, що опоненти тим часом «крутять дулю у кишені» й чинять спротив, що іноді стає схожим на саботаж.

«Я закликаю вас до розсудливості, — йдеться у зверненні. — Ми не можемо ризикувати долею Сумщини, підставляючи область під удар. Для мене це питання партійного обов’язку й особистої честі. Ми з Вами повинні довіряти один одному, не допускаючи брехні та недомовок».

Важко не зрозуміти стурбованості керівника області. От тільки щодо недомовок трішки не складається — підводить керівника його прес–служба. Адже підпис під листом чомусь не вказує державної посади Юрія Чмиря, наводиться лише одна його іпостась — голови Сумської обласної організації Партії регіонів. На цьому наголошує Громадянська мережа «Опора». І не дарма. Послання має виразний передвиборчий тон, а державним мужам втручатися до виборчих процесів негоже.

До речі, вихідні дані свідчать, що наклад листа — сорок тисяч примірників.