Помаранчева альтернатива

02.08.2012
Помаранчева альтернатива

Делегати форуму «Нашої України». Фото Юрія САПОЖНІКОВА.

По 91 мажоритарному округу із 225 можливих висуває своїх кандидатів «Союз партріотичних сил «Наша Україна». Список, який позавчора ввечері було затверджено на з’їзді партії, став відомий «УМ». Одна з найцікавіших позицій — в/о №161, із центром у місті Ромни Сумської області — там балотується Петро Ющенко, старший брат лідера партії.

У Криму й на Луганщині «НУ» висуває по п’ять кандидатів, на Запоріжжі — сімох, на Харківщині й у Київській області — по шість, на Донеччині і Львівщині — по чотири, але, скажімо, на Волині й Житомирщині — жодного.

Один із трьох висуванців коаліції «НУ», УНП і КУНу на Івано–Франківщині — Петро Шкутяк (в/о №86, Долина), син народного депутата від «НУНС» Зіновія Шкутяка. Петро був головою райдержадміністрації, але при Януковичу подав у відставку.

П’ять кандидатів із «Нашої України» йдуть у ВР у Києві, один із них — екс–голова Патріотичної партії Микола Габер (Оболонь).

Щодо списку, то в ньому після Віктора Ющенка, Юрія Костенка, Олексія Івченка, Ірини Ванникової та Сергія Бондарчука значиться редактор «України молодої» Михайло Дорошенко.

Лідер партії вважає, що його політична сила цілком спроможна пройти в парламент. «Ми більше 10% отримуємо національної підтримки. І це моя думка», — сказав Віктор Ющенко на брифінгу. Він запевнив, що національно–патріотична політична сила, яку він очолює, стане альтернативою як провладній, так і опозиційній командам.

«Партія влади піднімає протиріччя, соборності в цьому мало. А політика партії «Батьківщина» будується на маніпуляції усім українським. Я переконаний, що ці дві сили працюють на одне і те ж: через війну Партія регіонів мобілізує силові ресурси для вирішення політичної ситуації, а так звана опозиція лише через війну може прийти до влади», — вважає Ющенко.

Попередній Президент також додав, що напередодні Дня незалежності національно–патріотичні сили планують ініціювати загальнонаціональний форум задля захисту української мови. Ющенко нагадав, що голосування за закон Колесніченка й Ківалова не було б результативним без залучення «тушок» від опозиції.