ЦИТАТИ ТИЖНЯ

27.07.2012

Віктор Ющенко,
Президент України у 2005—2010 роках, лідер «Нашої України»|
— про те, чому він дивився матчі Євро–2012 на стадіоні поруч із Віктором Януковичем:

— Я Україну бачу соборною... У моєму розумінні найвища національна політика — це така політика, яка консолідує дві наші легені, Схід і Захід. Я не думаю, що в нас після Помаранчевої революції була подія, яка так високо підняла б націю, як це зробило Євро–2012. І коли я, стоячи разом з десятками тисяч людей, на стадіоні співав Національний Гімн, мені здавалося, що так чітко і ясно українська консолідація не проявлялася за останніми роками. І коли в Донецьку забувають останній рядок Гімну двічі повторить, я це можу простить, бо я чую там єдиний голос нації.

(«5–й канал»)

 

Микола Азаров,
Прем’єр–міністр України
— про свою «повагу» до української мови:

— Я маю нагадати вам, що великий Кобзар України Тарас Григорович Шевченко писав російською мовою. Вся проза його — на російській мові, всі листи його — на російській мові. Він, живучи в Петербурзі, намагався й вірші писати російською. Хоча, звичайно, його вірші, написані рідною малоросійською мовою, досконаліші й піднесеніші, ніж петербурзькі.

(«Завтра» (Росія))

 

Олександра Кужель,
колишній народний депутат, близька до БЮТ
— про свої емоції, коли Юлію Тимошенко доправили в Качанівську колонію:

— У мене була перша думка — викрасти її, винести на своїх руках. Але вона сказала, що не збирається нікуди тікати з України.

(«Обком»)

 

Сергій Власенко,
нардеп від БЮТ і адвокат Тимошенко
— про свою підзахисну:

— ЇЇ психологічний стан називається «Не дочекаєтесь!»

(«Українська правда»)

 

Василь Ядуха,
голова Хмельницької облдержадміністрації (ПР)
— про здобутки попередньої влади:

— Сьогодні серед невеликої частини жителів області ще ходять розмови, що пенсії підвищила «Вона», що багато справ зробила «Вона». Але чому цій брехні ми не протиставляємо свій інтелект, конкретні справи через ЗМІ? Це помаранчеве бадилля потрібно з Хмельницької області викорінити назавжди.

(«Фраза»)