НОВИНИ ПЛЮС

26.07.2012

Як Тимошенко й Луценко можуть потрапити в Раду

У Партії регіонів визнали, що екс–Прем’єр Юлія Тимошенко й колишній глава МВС Юрій Луценко можуть потрапити в новий парламент, здобувши мандати на довиборах у мажоритарних округах. «Це дійсно відповідає чинному законодавству: якщо в той або інший спосіб звільняється мажоритарний округ, наприклад, депутат складає повноваження, тоді в ньому проводяться нові вибори», — сказав перший заступник голови парламентського Комітету із законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Олійник. Водночас «регіонали» підкреслюють, що для балотування Тимошенко й Луценку треба вийти з–за ґрат і зняти судимості.

Луценка хочуть посадити вдруге

Учора в Печерському райсуді продовжували розгляд справи екс–міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, якого обвинувачують у наданні санкції на незаконне стеження за водієм колишнього заступника голови СБУ Сацюка. Суддя Медушевська відмовила Луценкові у проханнях викликати до суду і потерпілого Давиденка, який насправді потерпілим себе не визнає, і «потерпілого Януковича, через якого проти Луценка порушено дві справи». Також суддя відхилила клопотання про відведення державного обвинувача.

Натомість Медушевська долучила до справи про стеження інший вирок, яким Луценка раніше було засуджено за додаткові виплати своєму водієві. Річ у тім, що строк давності у другій справі закінчується 6 серпня, і «за аналогією з Тимошенко готується постанова про переривання терміну одного злочину іншим. Це шахрайство прозоре й злозуміле», — каже екс–міністр.

Влада забороняє протестні акції на Київщині

Київський окружний суд заборонив об’єднаній опозиції встановлюти в Боярці та Іванкові (Київська обл.) інформаційні намети для збору підписів за відставку Президента і приєднання до судового позову проти Віктора Януковича, який узурпував владу. Акцію «Україна проти Януковича» всупереч закону забороняють також у Сквирі, повідомляє прес–служба ОО.