Франківці. Перезавантаження

Франківці. Перезавантаження

За інформацією ZN.UA, яке посилається на джерело у Київському управлінні культури, обов’язки художнього керівника Національного театру імені Франка виконуватиме Станіслав Мойсеєв. До цього режисер Мойсеєв упродовж п’ятнадцяти років очолював київський Молодий театр. Під час прощання з Богданом Ступкою, який помер 22 липня, стало відомо про лист Президенту, в якому Богдан Сильвестрович нібито виклав свої рекомендації щодо наступника. І хоча ця інформація наразі не була озвучена, цілком можливо, що йшлося саме про Мойсеєва. Мойсеєв та Богдан Сильвестрович товаришували, а ще режисер зробив кілька цікавих вистав із Богданом Сильвестровичем та Остапом Ступкою («Лев і Левиця», «Московіада»)... Наказ міністра Михайла Кулиняка про це призначення має з’явитися сьогодні.

Короткого в надлишку

Короткого в надлишку

Розпал літа у Львові традиційно супроводжуватиметься кінолихоманкою: з 26 по 29 липня вже вп’яте тут відбуватиметься чотириденний фестиваль короткометражного кіно, що об’єднає 34 країни світу. Цього року , за словами організаторів, фільми надійшли мало не з усіх куточків світу. Європа, Азія, Америка, Африка та Австралія, а в сумі — 668 заявок на участь. Конкурсна та позаконкурсна програма цього року анонсує 82 стрічки, а, окрім фільмів, на відвідувачів чекають майстер–класи, музичні вечори та кіноперформанси.

«Сценарій — ахіллесова п’ята українського кінематографа»

«Сценарій — ахіллесова п’ята українського кінематографа»

Любомир Госейко — французький кінознавець, чи не найвідоміший у Західній Європі дослідник українського кіно, автор «Історії українського кінематографа», що була надрукована французькою та українською мовами. П’ять років тому щирий популяризатор українського кіномистецтва, укладач ретроспектив українських фільмів для кінофестивалів і кіноклубів, Госейко став директором «Українського кіноклубу» в Парижі. На кінофестивалі в Одесі кінознавець очолював журі українського конкурсу.

Всі статті рубрики