Блокована опозиція

Блокована опозиція

У п’ятницю в Черкасах кілька годин тривала облога обласного виборчого штабу об’єднаної опозиції у приміщенні, яке належить «Черкасагропроекту». Працівники Черкаського райвідділу міліції прийшли туди з постановою про обшук, підписаною районним прокурором Русланом Олійником, сином нардепа від Партії регіонів Володимира Олійника.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Чортові кум

Чортові кум

«Такої зневаги годі й уявити. Звісно, Путін усвідомлює, що перед ним принаймні подумки плазують і європейські лідери — у нього ж є газ... Але так «опустити» когось із них він нізащо б не наважився», — коментує знайомий європейський дипломат ялтинську зустріч президентів Росії й України.

Для свого першого візиту в Україну після третьої «посадки» в президентське крісло глава РФ обрав засідання Українсько–російської міждержавної комісії в Ялті. Напередодні приїзду ВВП до Криму експерти розмірковували щодо порядку денного цієї зустрічі: мовляв, зниження ціни на газ, швидше за все, чекати не варто, зате Україна з Росією нарешті підпишуть угоду про розмежування кордону в Керченській затоці. Про газ і справді говорили мало, а домовленості про делімітацію кордону виявилися примарними — як зазначено в підсумковій заяві, наші держави мають створити спільне підприємство з управління Керч–Єнікальським каналом, деталі якого буде узгоджено згодом.

Але, зрештою, те, про що говорили й не говорили президенти, виявилося питанням другорядним. Адже всією своєю поведінкою Володимир Путін яскраво продемонстрував: якщо його й цікавить позиція України, то лише як частини імперії на кшталт Євразійського союзу. Запізнившись на рандеву з Віктором Януковичем аж на чотири(!) години, московський гість по завершенні «пустопорожнього» засідання вирушив на гостину до свого кума Віктора Медведчука. Який, за збігом обставин, є палким прихильником вхо­дження України у всі можливі союзи з Росією. Саме на цю ідею екс–глава СДПУ(о) послідовно працює вже багато років — хоч у тіні, як за прем’єрства Юлії Тимошенко, хоч «на світлі», як зараз, коли вже призабутий багатьма «князь тьми і темників» знову виповз на поверхню зі своїм проектом «Український вибір».

Всі статті рубрики