Блокована опозиція

17.07.2012

У п’ятницю в Черкасах кілька годин тривала облога обласного виборчого штабу об’єднаної опозиції у приміщенні, яке належить «Черкасагропроекту». Працівники Черкаського райвідділу міліції прийшли туди з постановою про обшук, підписаною районним прокурором Русланом Олійником, сином нардепа від Партії регіонів Володимира Олійника.

У ситуацію втрутився нардеп від БЮТ Андрій Шевченко. Він пробрався до штабу через підвал. До нього приєднався нардеп Ігор Єресько. Разом із черкаськими опозиціонерами нардепи відбивалися від правоохоронців. За словами Шевченка, немає сумнівів у тому, що влада намагається заблокувати роботу опозиційного штабу, а працівники міліції виступають виконавцями замовлення.

Як повідомляє прес–служба облпрокуратури, після перевірки встановлено, що у провадженні слідчого відділу Черкаського райвідділу перебуває кримінальна справа про шахрайство та самовільне зайняття земельної ділянки і «в рамках її розслідування було надано доручення для проведення обшуку за місцем реєстрації ПрАТ «Черкасагропроект» iз метою встановлення майна, здобутого злочинним шляхом, а також предметів та документів, які мають значення для встановлення істини по вказаній справі».

«Влада не придумала нічого кращого, як заблокувати штаб, прикриваючись кримінальною справою, яка ніяким чином не стосується ані опозиції, ані працівників штабу зокрема», — каже Анатолій Бондаренко, керівник штабу та облорганізації ВО «Батьківщина».

До речі, недавно черкаська опозиція зазнала шкоди від невідомих злодіїв у Жашкові. Вони вкрали з вулиць районного центру шість сіті–лайтів із портретами Юлії Тимошенко й Бондаренка.