Кулями по шахтарях

Кулями по шахтарях

Масові протести іспанських шахтарів, до яких приєдналися столичні мешканці, завершилися сутичками з поліцією. Попри те, що замість заявлених профспілками 25 тисяч шахтарів на позавчорашньому мітингу в Мадриді було принаймні втричі менше, завдяки великій команді підтримки «розгулялися» вони не на жарт: кидали у спецзагони поліції запальні суміші, пляшки та каміння. Правоохоронці теж у боргу не залишилися — обстріляли протестувальників гумовими кулями. Загалом у сутичках перед будинком парламенту на центральній мадридській площі Пуерта–дель–Соль поранення отримали 76 осіб з обох боків протистояння. Серед поранених поліцейськими кулями є також закордонні туристи та випадкові перехожі. За «підбурювання» заарештовано вісьмох демонстрантів.

Висока мрія

Висока мрія

Британський мільярдер Річард Бренсон, засновник компанії Virgin Galactic, під час авіасалону у британському Фарнборо оголосив нову ініціативу: додати до списку комерційних космічних послуг, які надаватиме його фірма, запуск супутників. Перші такі польоти заплановані на 2016 рік. Проте головним проектом Бренсона, звісно, залишаються космічні подорожі для грошовитих туристів. Але спершу екстравагантний багатій випробує перший корабель для комерційних космоподорожей на собі. За словами Бренсона, він разом із дочкою Холлі та сином Семом буде серед пасажирів першого такого рейсу.

У небі всі рівні

У небі всі рівні

Чеські високопосадовці відтепер подорожуватимуть рейсовими літаками, як звичайні пасажири. Як повідомляє «Німецька хвиля», таке рішення влада Чехії ухвалила з огляду на те, що міністерство оборони не має коштів на утримання урядової ескадрильї. Донедавна її літаками вільно користувалися як президент із прем’єром, так і чеські міністри.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики