ЦИТАТИ ТИЖНЯ

13.07.2012

Віктор Ющенко,
колишній Президент України
— про наступ влади на все національне:

— Все, що називається словом «українське», сьогодні знаходиться під анафемою — твоя мова, твоя культура, твоя книжка чи фільм, твоя церква... Найбільш актуальним гаслом для України має бути гасло «Збережемо Україну». Ми не хохли, ми не малороси, ми — нація, яка може дати відповідь на будь–яке внутрішнє питання розвитку, тільки не треба нам творити протистоянь.

(УНІАН)

 

Родіон Мірошник,
депутат Луганської облради, гендиректор ОДТРК, колишній прес–секретар Януковича
— про нижчий рівень україномовних:

— Українську мову гноблять, українську мову треба захистити...» Що це за мова така нещасна, що її потрібно захистити від усього і вона має зростати в оранжереї? Виходить, що цією мовою, якщо ми вчимо дітей, то позбавляємо їх усього, ростимо просто недорасу. Людей, які позбавлені величезного обсягу знань, що приходить російською, англійською мовою або іншою. Ми позбавляємо нове покоління цих знань.

(Gazeta.ua)

 

Олена Бондаренко,
нардеп від Партії регіонів
— про виступ лідера об’єднаної опозиції проти встановлення веб–камер на виборчих дільницях:

— Яценюк здав себе і об’єднану опозицію з потрохами. Своєю заявою він продемонстрував страх, що в тих регіонах, де вони зможуть провести своїх кандидатів, — а це західні регіони, — там побачать, якими методами і яким тиском вони домагаються цього результату... Ці політичні Дракули звикли працювати в тіні, оскільки в чесному бою програють.

(прес–служба ПР)

 

Олег Ляшко,
нардеп від БЮТ, голова Радикальної партії
— реагуючи на обійми Арсенія Яценюка й Володимира Олійника на шоу Шустера:

— Обніматися з «регіоналами» — це все одно що з чортом породичатися. Не можна такий гріх на душу брати. Бо це антиукраїнська сила.

(Перший Національний)

 

Вадим Карасьов,
політолог
— про Європу й Азію в Україні:

— Європейці під час Євро–2012 побачили, що тут живуть європейці, тут європейська країна, хоч і недобудована. Але влада й політики в нас азіатські. Це ми побачили по подіях навколо мовного законопроекту вже через три дні після чемпіонату Європи.

(Перший Національний)