Дружба Леоніда ІІ з Віктором ІІ

13.07.2012

Тепер зрозуміло, чому екс–Президенту Леоніду Кучмі вдалося через вітчизняні суди трьох інстанцій добитися скасування постанови Генпрокуратури, якою проти нього було порушено справу щодо причетності до викрадення і вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Адже, виявляється, Леонід Данилович як колишній Президент таки налагодив стосунки з нинішнім Президентом. Між ним і Віктором Федоровичем уже немає образ за 2004 рік.

Мало того, пан Кучма в інтерв’ю російському виданню «Московскіє новості» зазначив, що в часи Майдану, мабуть, «Бог втрутився, бо якби Янукович тоді став Президентом на ґрунті протистояння, то йому не вдалося б довго протриматися біля керма влади». Натомість із попереднім Президентом Віктором Ющенком, який змінив Леоніда Кучму на посту глави держави, останній не спілкується.

«Із Ющенком не спілкуємося. Я за час його президентства жодного разу в адміністрації не був, жодного разу не був у його кабінеті, жодного разу ми не зустрічалися, — зазначив Данилович російському виданню. — А от із Віктором Федоровичем у нас гарні дружні стосунки. Як у колишнього Президента з нинішнім».

При цьому Кучма намагається «триматися збоку» і не давати Януковичу віч–на–віч порад чи рекомендацій. Такі поради, зокрема щодо газових перемовин із Росією, він дав лише на сторінках ЗМІ. Ще й видав, що «реальна влада над Україною перебуває в руках Путіна».

«Україна — країна козацька, булава — її символ, але булава в цій частині сьогодні — у президента Росії. Тому, звісно, треба шукати вихід», — видав фірмовий афоризм екс–Президент, автор книжки «Україна — не Росія».