З переляку поспішили

10.07.2012

Друге засідання Черкаського обласного апеляційного суду у справі тещі одіозного «регіонала», співавтора законопроекту «Про засади державної мовної політики» Вадима Колесніченка, призначено на 21 серпня. Про це «Україні молодій» повідомив представник постраждалої сторони «нашатирного скандалу» — виховательки Галини Хрущ — Іван Морщавка. «Суд, очевидно, з переляку, мало не за два місяці до засідання розіслав сторонам запрошення: «Продовження розгляду апеляції потерпілої Галини Хрущ на вирок Звенигородського районного суду, яким виправдана Македон, призначили на 10:00 21 серпня». Хоча, за законом, це можна зробити і за п’ять днів до засідання. Тобто судді, перелякані розголосом цієї історії, тепер намагаються демонструвати відкритість і прозорість розгляду. Зі свого боку, я впевнений, що нам вдасться довести провину тещі Колесніченка — Валентини Македон».

Тимчасом у Жашкові на Черкащині, де 2007 року теща Колесніченка під час сварки силоміць залила в горло розчин нашатирю своїй підлеглій Хрущ, триває цькування потерпілої. За даними джерел «УМ», директорка дитсадка Македон розпускає чутки: мовляв, пані Галина вирішила попрацювати проти її зятя перед виборами.

Нагадаємо, Галина Хрущ отримала хімічні опіки середньої тяжкості, їх зафіксувала Жашківська центральна районна лікарня в день інциденту. Відтоді тягнуться засідання — спершу суди ухвалювали рішення на користь виховательки, та щойно до влади прийшла Партія регіонів, як постраждалою в цій історії «виявилася» зловмисниця. З Македон зняли обвинувачення, поновили її на роботі й виплатили 52 тисячі гривень компенсації за вимушений прогул.

Попереднє засідання апеляційного суду перенесли нібито через травму одного з суддів, який постраждав під час занять спортом в обідню перерву.