Благословення й погрози

10.07.2012
Благословення й погрози

Так Януковича «привітали» з днем народження у Києві. Фото з сайту pravda.com.ua.

Учора Віктор Янукович відзначив 62–річчя. Святкування, як і минулого року, проходило в Криму, але на цей раз — на держ­дачі в Мухалатці (за 12 км від Сімеїза).

На час «робочої відпустки» з 7 по 12 липня у глави держави заплановані зустрічі й переговори. За інформацією прес–служби Президента, 12 липня під головуванням Януковича та президента Російської Федерації Володимира Путіна в Лівадії відбудеться засідання Українсько–російської міждержавної комісії. Під час відпустки Янукович планує відвідати з робочими поїздками кілька регіонів України.

Зранку до Віктора Януковича злетілися більша частина парламентскої фракції Партії регіонів та чільні урядовці. Але, за словами Сергія Єфремова, депутати прилетіли в Крим усього на чотири години: скромно привітали й після обіду роз’їхалися. По дорозі в аеропорт «регіонал» Василь Хара повідомив «УМ», що однопартійці піднесли Януковичу картину із зображенням Свято–Успенської Святогірської лаври, що розташовується на Донеччині. «Матеріальної цінності картина не має, але несе велику духовну цінність», — сказав Хара. За його словами, іменинник перехрестився і сказав, що для нього це дуже знаковий подарунок.

Можна пригадати, що минулого року Янукович публічно просив чиновників не «викидати гроші» йому на подарунки. «Кращий подарунок з їхнього боку для мене — їхні палаючі очі, бажання добре працювати і відчуття, що вони разом зі мною», — казав В. Я. З іншого боку, два роки тому ювілей глави держави відзначався із королівським розмахом — тисячі гостей гуляли спершу під Києвом, а потім у Криму.

У день народження Президент уже традиційно отримує ікони, книги, цінні сувеніри. Але цього року були й «нестандартні» привітання. В Києві на Індустріальному мосту та над переходом над вулицею Інститутською біля майдану Незалежності з’явилися банери із написом «Із днем народження!» під портретами вбитих диктаторів Муаммара Каддафі та Саддама Хусейна. Так би мовити, подарунок із натяком. А в Криму розклеїли «привітання» взагалі з нецензурним закликом...