Неочікувані гості

Неочікувані гості

Після відходу від влади попереднього президента Франції Ніколя Саркозі дедалі більше притискає правосуддя. Як учора повідомив адвокат екс­президента, напередодні поліція провела обшуки в паризькій резиденції та офісах Сарко — у рамках розслідування звинувачень про джерела фінансування його президентської кампанії 2007 року. Екс­главу держави, який тоді лише боровся за цю посаду, звинувачують у тому, що він незаконно отримував кошти від найбагатшої жінки Франції — спадкоємиці косметичного гіганта L’Oreal Ліліан Бетанкур.

Є життя й після Гаррі

Є життя й після Гаррі

Авторка семи книг про пригоди Гаррі Поттера, які з простої вчительки перетворили її на мільярдерку й одну з найзаможніших жінок світу, вчора представила обкладинку свого нового роману та коротко розкрила його зміст, не розголошуючи головної інтриги. Нове творіння Джоан Роулінг, яка любить тримати читачів у стані напруженого очікування, називається Casual Vacancy («Випадкова вакансія») і надійде у продаж 27 вересня. Це перший роман письменниці, який адресований не дітям і підліткам, а дорослим читачам.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ВАК знайшов «частинку Бога»

ВАК знайшов «частинку Бога»

Науковці з Європейського центру ядерних досліджень (ЦЕРН) повідомили про відкриття нової субатомної частинки, яка відповідає властивостям бозона Хіггса — так званої «частинки Бога». Результати експерименту було оголошено вчора вранці у штаб­квартирі ЦЕРНу в Женеві, де розташований Великий адронний колайдер. Як повідомляє Бі­Бі­Сі, журналісти й науковці зустріли це повідомлення оплесками. Пошуки бозона Хіггса тривали 45 років, упродовж яких фізики намагалися експериментально довести існування цієї частинки, яка може пояснити, чому матерія має масу. Відкриття було зроблене на CMS — одному з двох детекторів для пошуку бозона на Великому адронному колайдері (ВАК). Повні результати з іншого детектора — Atlas — підтвердили ці результати. Тепер залишається тільки переконатися, що відкрита частинка — це справді «той самий» бозон Хіггса.

Всі статті рубрики