Скло, ножиці, газета

Скло, ножиці, газета

«You’re a star, newborn star», — каже художниці Жанні Кадировій арт–менеджер «Пінчук Арт Центру» Бйорн Гельдхоф. «If I am here, so I am a star», — посміхається Кадирова. Вона — перша з молодих художників відкрила хоч і невелику, але «персоналку» в «Пінчук Арт Центрі», до неї у тісному зальчику PAC–UA на 5–му поверсі виставлялися тільки відбірні сучасні класики — Ройтбурд, Маков, Чічкан, Савадов, Цаголов, Маценко. Блискучий графік із Харкова Павло Маков, який експонував тут свої роботи напередодні, якось у розмові сказав, що з усіх молодих художників Кадирову він цінує чи не найбільше, і любить її роботи: «Недавно ми обмінялися творами, Жанна подарувала роботу із серії «Діаманти» — і мені, і дружині вона страшенно подобається, а я підбираю їй щось відповідне зі своїх робіт».

«Новий курс» на знищення

«Новий курс» на знищення

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Нацiональний музей народної архiтектури та побуту України створювали державними та громадськими зусиллями як скарбницю пам’яток народної культури всiєї України. За 43 роки у фондах музею зiбрано понад 70 тисяч експонатiв, а в експозицiї просто неба в традицiйних садибних комплексах українського села представлено унiкальну колекцiю пам’яток народної архiтектури XVI—XX столiть. Такий музей потребує i фундаментальних наукових дослiджень, i збереження автентичностi пам’яток iз забезпеченням наукової реставрацiї. І цi скарби, i знання про закладений у них духовний смисл мають бути доступними суспiльству — це головна суспiльна мiсiя музею.

Музично, екологічно, тверезо

Музично, екологічно, тверезо

Фестиваль проходив з 28 червня по 1 липня у містечку Ржищів під Києвом на березі Канівського водосховища. Неподалік села Трипілля, де археологи знаходили артефакти кукутені–трипільської культури, що датуються 4–3 тисячоліттям до нашої ери. Деякі історики переконані, що саме тут вперше було винайдено колесо та приручено коня. «Тут знаходяться місця сили», — переконаний один з учасників майстер–класу з трактування снів Сергій. І справді, місце начебто надихає тебе, додає енергії. Адже весь час ми перебували у гарному настрої, багато танцювали, спілкувалися зі старими та новими друзями і при цьому спати та їсти не хотілося. Важлива деталь: фестиваль було оголошено територією без алкоголю, тютюну та наркотиків. І учасники дотримувалися цього правила — навіть ввечері, напередодні концерту, хедлайнерами якого були Тартак і Мед Хедс, п’яних ми не бачили.

Децибелами — по СНІДУ!

Децибелами — по СНІДУ!

У переддень фінального матчу Євро , 30 червня, вболівальники відклали убік прапори країн — фіналістів чемпіонату і вдягли футболки із зображенням Queen та Елтона. На Майдані Незалежності легенди рок–сцени влаштували грандіозне музичне шоу на 5 годин. Концерт мав благодійний характер, усі охочі могли завітати у фан–зону, а самі музиканти відмовились від гонорару за виступ. Ініціатором дійства став фонд Олени Пінчук «АнтиСНІД» за підтримки УЄФА. Концерт пройшов під гаслом «Зупинимо СНІД разом!». Головна площа країни зібрала більше 100 тисяч глядачів. До слова, Елтон Джон та Queen востаннє на одній сцені виступали в далекому 1992 році. Тоді це був концерт пам’яті Фредді Мерк’юрі на стадіоні Уемблі. Зібрані кошти музиканти передали до фонду боротьби зі СНІДом. Через 20 років їх знову об’єднала благодійна мета.

Всі статті рубрики