НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«І передайте Володимиру на словах...»

«І передайте Володимиру на словах...»

Перший візит до України Прем’єр­міністра Росії Дмитра Медведєва, як і прогнозувалося, вийшов схожим на рекогносцировку місцевості перед великою битвою. Тобто перед зустріччю президентів — Віктора Януковича та Володимира Путіна, що має відбутися в Криму 12 липня. Офіційно Дмитро Медведєв був у нашій країні тричі — щоправда, як глава держави. Причому аура від першого його візиту — у квітні 2010 року — склалася далеко не найкраща. Тоді, як ми пам’ятаємо, нова українська влада підписала так звані Харківські угоди — не менш руйнівні для держави, ніж відомий контракт Юлії Тимошенко.

Сьогодні ж, помінявшись посадами з Володимиром Путіним, Дмитро Медведєв вирішив ще раз приземлитися на київському летовищі — вже у новому, трохи заниженому, але реальному ранзі.

«Журналістом бути небезпечно»

«Журналістом бути небезпечно»

Тільки минулого тижня в Україні активно говорили про те, що було двічі порушено право журналістів на професію. У Донецьку оперативні співробітники податкової чомусь завалили на землю журналіста, який знімав на мобільний машину голови обладміністрації, а після цього слідчий у відділенні оперативно зумів «добути» від Максима Касьянова добровільне щиросердне зізнання у спробі замаху на «губернатора». Другий випадок — головний редактор «Української правди» Олена Притула заявила про те, що Служба безпеки України переслідує журналіста інтернет–видання, який намагався зв’язатися з родичами затриманих СБУ як підозрюваних в організації квітневих вибухів у Дніпропетровську.

Про різке збільшення випадків тиску на журналістів ми говоримо з представником неурядової міжнародної організації «Репортери без кордонів» в Україні Оксаною Романюк.

Всі статті рубрики