Референдум ні про що

Референдум ні про що

«УМ» нещодавно вже писала про те, як амбітні молоді люди з–під крила лояльних до голови міськадміністрації фракцій проводять в усіх районах Києва маніпулятивні громадські збори. На них збирають підписи на підтримку першого столичного референдуму. Мета цієї затії — не тільки отримати «добро» від киян на проведення цього «віча», а й проагітувати за ключове його питання — затвердження нового генерального плану столиці. Звичайно, не забувши при цьому наголосити на всюдисущому «покращенні», яке місту несе Олександр Попов.

Із того часу хвиля, яку запустив голова адміністрації, стала помітно потужнішою — крім згаданих зборів, підписи тепер збирають просто на вулиці — у «фірмових» ятках iз жовтими прапорцями «Перший референдум киян», із яких роздають поліграфічну продукцію з Поповим, випущену за міський кошт. До «просвітницької роботи» підключили і зірок естради та спортсменів — вони розпливаються у посмішках на агітках–лайтбоксах, обіцяючи і кращий транспорт, і більше скверів, і захист Лаври і Дніпрових схилів.

«УМ» вирішила з’ясувати, як проходить законспірована передвиборча кампанія ставленика «регіоналів» і чому питання, винесені на референдум, називають маячнею або утопією.

Всі статті рубрики