Футбольний джаз Ніно

Футбольний джаз Ніно

Від самого початку Євро–2012 фан–зона на майдані Незалежності, здається, ніколи не спить. Навіть 20 червня, яке стало першим «вихідним» футбольного чемпіонату, тут було кому «запалити» публіку — замість футболістів це зробили грузинські музики. «Концертний сезон» у столичній «території футболу» відкрився виступом Ніно Катамадзе разом із гуртами Insight та Mgzavrebi.

Танцювали навіть полісмени

Танцювали навіть полісмени

Актори Черкаського академічного обласного театру ляльок повернулися з XXI Всесвітнього театрального фестивалю УНІМА (Міжнародної спілки діячів театру ляльок) — відомого світового ярмарку театральних вистав, який проходив у китайському місті Ченгду. Цей колектив — єдиний, що представляв Україну на престижному фестивалі, який традиційно проходить раз у чотири роки.

Ніна Ананіашвілі: Люблю щирих людей і зневажаю снобів

Ніна Ананіашвілі: Люблю щирих людей і зневажаю снобів

Фантастична, неперевершена і незрівнянна, абсолютна зірка і чарівниця танцю... Не перерахувати всіх епітетів, котрими шанувальники балету (професійні критики — в тому числі) нагороджували і продовжують нагороджувати Ніну Ананіашвілі. Прима Большого театру в Москві і guest star American Ballet Theatre (ABT) у Нью–Йорку, Ананіашвілі в 2004 році несподівано для багатьох повернулася до рідної Грузії, де очолила балетну трупу Тбіліського театру опери та балету імені Захарія Паліашвілі. Але й сама танцювати не полишила. І танцює до сьогодні, та ще й як! Минулої суботи київська публіка мала змогу переконатися в цьому на власні очі. На сцені Національної опери України легендарна балерина вела сольну партію в «Лебединому озері» (принца Зігфріда танцював Денис Матвієнко). Дивлячись на Одетту–Одилію у виконанні Ананіашвілі, просто неможливо було повірити, що наступного року їй виповниться 50...

«УМ» пощастило напередодні спектаклю взяти ексклюзивне інтерв’ю у світової зірки. Аби не втрачати час, артистка запропонувала поставити їй запитання в машині по дорозі на радіо, де на неї також чекали журналісти. До машини Ніну супроводжували дві літні жінки, тож наша бесіда розпочалася з теми балетних шанувальників.

Всі статті рубрики