Футбольний джаз Ніно

22.06.2012
Футбольний джаз Ніно

Зі сцени співачка зізнавалася у коханні киянам.

Від самого початку Євро–2012 фан–зона на майдані Незалежності, здається, ніколи не спить. Навіть 20 червня, яке стало першим «вихідним» футбольного чемпіонату, тут було кому «запалити» публіку — замість футболістів це зробили грузинські музики. «Концертний сезон» у столичній «території футболу» відкрився виступом Ніно Катамадзе разом із гуртами Insight та Mgzavrebi.

 

Вони теж уболівали за Україну…

«Мгзавребі» вийшли на сцену, підбадьорюючи українських вболівальників: хлопці ще раніше зізналися, що також уболівали за нашу збірну й дуже засмутилися її несправедливим (з огляду на незарахований гол у ворота англійців) вильотом з чемпіонату. Висловивши захоплення грою української команди, музиканти взялися розігрівати публіку перед виступом самої Ніно. Попри статус такої собі «команди підтримки» (адже більшість прийшла саме на Катамадзе), «Мгзавребі» захопили й не відпускали увагу публіки близько години, а наприкінці їхнього виступу публіка відмовилася відпускати музикантів. Натовп скандував «ще!», доки гурт таки не вийшов на біс.

Коли ж настала черга хедлайнерів, музиканти з гурту «Інсайт» вийшли спокійно, а Ніно буквально «витанцювала» на сцену, заряджаючи публіку своєю енергетикою. Катамадзе виступала у розшитій паєтками зеленій сукні — під колір нового альбому Green («Зелений»), що вийшов у 2011 році. Саме піснями з цього диска вона й почала концертну програму.

«Відчиніть ворота, інакше не співатиму!»

Із наростанням ейфорії серед глядачів наростала й напруга. Територія платного сектору фан–зони була заповнена лише наполовину (ціна квитка виявилася дещо кусючою — 150 грн.). Водночас безкоштовний сектор, розташований далі від сцени, заповнювався з блискавичною швидкістю. Усі, хто хотів побачити Ніно Катамадзе (а таких було дуже багато, адже грузинську співачку у нас люблять) збиралися біля великого екрану, проте якість звуку в безкоштовній секції була не найліпшою. Проблему розв’язала сама Ніно: оцінивши ситуацію, вона зі сцени попросила охорону відчинити ворота, аби всі охочі могли пройти до концертного майданчика. Прохання зірки виконувати не поспішали. Повторивши його кілька разів, Катамадзе зрештою відмовилася співати. Організатори були змушені піти–таки назустріч глядачам — ворота відчинили, і натовп щасливих шанувальників творчості Ніно ринув до сцени.

А там Катамадзе виробляла неймовірні речі: танцювала, стрибала і навіть вищала. «Мені здається, що я збожеволіла», — жартувала виконавиця. У традиційній манері кожен трек музиканти перетворювали на довготривалі імпровізації з несподіваними переходами, а Ніно вражала своїми експресивними вокальними партіями. І не стомлювалася дякувати Києву за чудову погоду та теплий прийом. А у власні пісні, у свою чергу, примудрялася вставляти запрошення завітати на її батьківщину: «Приїздіть до нас у Грузію», — співала Ніно.

Окрім гри на клавішах, співачка спробувала зіграти руками на африканських барабанах і попросила підтримки у глядачів. Вже ближче до кінця виступу на ліричних треках Катамадзе спускалася до натовпу, сідаючи на край сцени, а глядачі передавали їй букети квітів.

Публіка, серед якої було й чимало вітчизняних знаменитостей — боксер і політик Віталій Кличко, олігарх Віктор Пінчук із дружиною Оленою (Кучмою), гуморист Володимир Моїсеєнко та ін. — ще довго не відпускала гурт, викликаючи на біс. Відігравши двогодинну програму, Ніно Катамадзе та «Інсайт» пообіцяли невдовзі повернутися на київську сцену.

 

АФІША

Наступним на музичній сцені київської фан–зони стане шоу Taboo учасника всесвітньо відомого гурту Black Eyed Peas. 26 червня музикант презентує свій проект DJ Show by Taboo, в рамках якого виконає хіти гурту Black Eyed Peas та зіграє свій діджейський сет. На одній сцені з легендарним хіп–хоп артистом виступатимуть українські гурти Tesla Boy, GORCHITZA та Awesomatic.

Напередодні фінального матчу Євро–2012, 30 червня, киян очікує виступ світових зірок — Елтона Джона та гурту Queen. Концерт на майдані Назалежності обіцяють зробити безкоштовним.