Львів для інвесторів — найпривабливіший

Львів для інвесторів — найпривабливіший

Стверджувати, що в місті та регіоні іноземного капіталу — достатньо, було б, м’яко кажучи, перебільшенням. Через центральну політику в державі, яка не створює для інвесторів сприятливого клімату, міжнародні бізнесмени сюди їхати не поспішають. Якщо в Румунії чи Словаччині інвестор може отримати земельну ділянку по 6 євро за квадратний метр, то в Україні земля обійдеться по 25 євро за той же квадратний метр. Крім того, в країнах–сусідах інвестор має безліч пільг і може розвивати свій бізнес. У нас про такі умови інвестори можуть лише мріяти, адже українське митне, податкове та судове законодавство — просто страшний сон для іноземного капіталу. Проте все ж дечим Львівщина похизуватися таки може.

Пісня, якій тісно у камені

Пісня, якій тісно у камені

Пам’ятник видатній українській співачці Раїсі Кириченко відкриють у центрі Полтави 14 жовтня, приурочивши цю подію до чергової річниці від дня її народження. Постане він у центрі міста біля «старого» приміщення обласного радіо, в студії звукозапису якого воістину народна артистка записала більше двохсот своїх пісень. При цьому ту досить обмежену в просторі місцину планують перетворити на невеличке Співоче поле зі скульптурною композицією, де, окрім пам’ятника співачці на повен зріст, мають з’явитися ще й традиційні для України пісенно–музичні атрибути з викарбуваним рядком із її пісні. Принаймні про такий варіант увічнення пам’яті видатної землячки йшлося днями на засіданні робочої групи фахівців і управлінців під головуванням керівника облдержадміністрації Олександра Удовіченка.

Генерал із Соколівки

Генерал із Соколівки

Депутати села Соколівка Жашківського району проголосували за те, аби в їхньому населеному пункті з’явилася площа імені Гаврила Базильського. Таким чином люди увічнили пам’ять про свого земляка — генерал–хорунжого Армії УНР. «Соколівка дуже древнє та велике село. Ми його любимо й хочемо, аби нинішні покоління знали, що на нашій землі народилася така визначна історична постать, як генерал Базильський, який освятив свободу України власною кров’ю, та гордилися цим», — говорить у коментарі «УМ» сільський голова Соколівки Микола Суровський.

Всі статті рубрики