НОВИНИ ПЛЮС

14.06.2012

Елтон Джон та Queen — для фанатів безкоштовно

30 червня на майдані Незалежності пройде безплатний концерт Елтона Джона та групи Queen з Адамом Ламбертом, яких запросив до Києва Фонд Олени Пінчук «АнтиСНІД». Виступ благодійний і присвячений боротьбі зі СНІДом. Концерт проводиться за підтримки УЄФА, тому транслюватиметься у прямому ефірі українського та польського телебачення, інформують у Фонді. А також спростовують інформацію окремих ЗМІ про те, що в день концерту квитки у фан–зону Євро–2012 на Хрещатику будуть платними.

Доктор Хаус уболіватиме на Хрещатику

Організатори виступів актора та співака Х’ю Лорі, котрий виконував роль доктора Хауса в популярному телесеріалі, запевняють, що під час візиту до Києва він прийде вболівати за свою улюблену футбольну команду — збірну Франції — у фан–зону на Хрещатику. Виступ Х’ю Лорі разом iз гуртом Band From TV у Палаці «Україна» заплановано на 20 червня. За даними iнформаційного центру «Україна–2012», попри те, що актор зажадав для переміщення Києвом чорний «Кадилак», а також мотоцикл «Харлі Девідсон», до фан–зони він хоче прийти пішки разом iз дружиною.

Євровірші у метро

Проект «Поезія у метро», який представляв минулого року в Києві Польський інститут (відповідно, віршами сучасних поетів своєї країни), знов оживає у столичній підземці. Сьогодні він носить назву «Євро Вірші». На стінах станцій метро «Політехнічний інститут», «Поштова площа», «Кловська» уже вивісили експозицію з віршами. Крім того, упродовж проведення футбольного чемпіонату вірші 12 українських та 12 польських поетів начитуватиме пасажирам київської та харківської підземок голос диктора. Поезія лунатиме не тільки польською, українською, а й англійською мовами. Поетичні читання пройдуть також в інших містах, де приймають Євро, — Львові та Донецьку.

«І друг мій грузовік»: новий альбом до 15–річчя

Реліз нового альбому гурту «І друг мій грузовік», який називається «Роки геологів», буде випущено на порталі Kroogi.com уже 10 липня, сповіщає інтернет–видання «Лєнта.ру». Альбом «грузовікі» присвятили 15–річчю свого гурту. Записували його швидко — починаючи з лютого цього року, в селі Співаківка. Ювілей гурт відзначить концертами: 11 липня у Києві, 13 липня — у Санкт–Петербурзі, а 17–го — в рідному Дніпропетровську.