Нова Варшавська битва

Нова Варшавська битва

Навколо вчорашнього матчу між збірними Польщі та Росії, який відбувся у рамках Євро–2012 у Варшаві, ще до його початку вирували неабиякі пристрасті. Хмизу в багаття додала передусім неполіткоректна поведінка російських фанів у польських містах напередодні: то їм закортіло вдягнути на матч радянську символіку, офіційно заборонену в Польщі, то масову бійку влаштувати. А крім того, матч Польща—Росія збігся в часі зі святкуванням Дня Росії. І росіяни забажали провести з цієї нагоди «русскій марш» вулицями Варшави. Місцева влада цю акцію дозволила, проте патріотично налаштованих поляків наміри росіян обурили, у ЗМІ розгорівся справжній скандал. Футбольне протистояння переросло у політичне, ризикуючи вилитися у неконтрольовані заворушення.

«Ми готуємося до нових майданів»

«Ми готуємося до нових майданів»

Головний командир УНСО, Герой України Юрій Шухевич на 79–му році життя вирішив стати народним депутатом. Каже, про це його просить чимало соратників. Та й сам він відчуває: Україна переживає критичний період свого існування. І в такий час, мовляв, патріоти відсиджуватися без дії не мають права.

Очолюване ним УНСО тим часом теж гострить списи до серйозних подій у державі: так, днями Юрій Шухевич видав наказ про загальну мобілізацію всіх членів організації УНА–УНСО і набір до її лав громадян віком від 16 до 50 років. Націоналісти планують активізувати свої вишкільні табори та проводити роз’яснювальну роботу серед населення. «Українська держава в небезпеці! — каже Шухевич. — І ми маємо цьому протистояти».

Про свої передвиборчі плани, настрої серед патріотичної молоді та ймовірну діяльність у парламентському гурті Юрій Шухевич розповів в інтерв’ю «УМ».

Всі статті рубрики