Льодовий палац біля Долини Троянд

31.05.2012

У Черкасах на березі Дніпра, поруч з улюбленим місцем відпочинку городян — Долиною Троянд, «виросте» сучасний льодовий палац. У цьому спортивному комплексі, розрахованому на 3500 осіб, можна буде проводити навіть всеукраїнські турніри хокеїстів та фігуристів, а для юних черкаських любителів цих видів спорту палац стане справжньою сходинкою до спортивних вершин.

Загальна вартість амбітного проекту — 120 мільйонів гривень. Частину цих коштів обіцяє виділити баскетбольний клуб «Черкаські мавпи», матеріально підтримати будівництво зголосилася і Черкаська облдержадміністрація. «40 мільйонів гривень сподіваємося отримати завдяки програмі «Хокей України», — каже директор комунального підприємства «Черкасиінвестбуд» Денис Жмаєв. За його словами, у зв’язку з майбутнім будівництвом льодового палацу в Черкасах iз візитом побували представники фінської компанії, які мали розмову на цю тему з міським головою Сергієм Одаричем.

«Це проект, з яким я йшов на посаду директора КП «Черкасиінвестбуд». Зустрічався з багатьма проектантами, будівельними компаніями. Проте зупинився на фінській компанії, яка має досвід будівництва льодових палаців у Європі і країнах СНД. Найближчим часом ми вже матимемо проект і кошторис будівництва», — наголошує Денис Жмаєв. Він зазначає, що фіни вже почали розробляти ескіз Черкаського льодового палацу.