ХРОНІКА

31.05.2012

Футбол

Один із найавторитетніших українських тренерів Микола Павлов таки залишає полтавську «Ворсклу» й повертається до маріупольського «Іллічівця». «Я прийняв найскладніше рішення у своїй кар’єрі», — прокоментував цей крок 57–річний фахівець.

* * *

Наступного сезону вітчизняну першу лігу поповнять «Суми» й «Полтава» — команди–переможниці груп А і Б другої ліги. А от колективи, які посіли другі місця в групах — «Десна» (Чернігів) та «Авангард» (Краматорськ), за підвищення в класі проведуть у Хмельницькому додатковий «плей–оф» із 16–ю командою першої ліги.

* * *

Товариські матчі. Литва — Росія — 0:0, Болгарія — Туреччина — 0:2.

Гандбол

Готуючись до відбіркових матчів чемпіонату Європи–2014, чоловіча збірна України зіграла в Мінську два товариські матчі з білорусами. В обох зустрічах команда Андрія Портного, складена переважно з дублерів, поступилася — 24:30, 20:31.

Баскетбол

НБА. «Плей–оф». Фінал Західної конференції. «Сан–Антоніо» — «Оклахома» — 120:111 (серія до чотирьох перемог — 2:0).

* * *

Захисник збірної України Сергій Гладир отримав від клубу «Атланта хоукс» запрошення до літнього табору НБА. Минулий сезон колишній гравець «Миколаєва» доволі успішно провів в іспанській «Манресі». Якщо Гладир добре себе проявить на очах скаутів «Атланти» в Лас–Вегасі, то має шанс зіграти в найсильнішій лізі світу.

Велоспорт

Енді Шлек із Люксембурга отримав жовту майку переможця багатоденки «Тур де Франс» 2010 року. Нагадаємо, загальну перемогу тоді святкував Альберто Контадор, але пізніше іспанця позбавили титулу за вживання заборонених препаратів.