Коняча вiдповiдь для ПР i БЮТ,

25.05.2012
Коняча вiдповiдь для ПР i БЮТ,

Малюнок Володимира СОЛОНЬКА.

За двадцять рокiв з часу проголошення Незалежностi України було фактично знищене одно векторне ТУМ, всеукраїнський багатомiльйонний Рух В’ячеслава Чорновола, чисельну Демократичну партiю України Юрiя Бадзьо, зведено до одного Левка Лук’яненка чисельну i патрiотичну РПУ, вгамовано Майдан Вiктора Ющенка, фактично зведено до злиднiв українське, патрiотичне, антиросiйське i войовниче Всеукраїнське об’єднання ветеранiв вiйни Ігоря Юхновського.

 

Тi самi граблi...

На мiсцi цих великих полiтичних партiй з українським державницьким, етнонацiональним вектором i бiльш як сотнею дрiбних партiйок, очолюваних дiячами, якi надмiрно високо оцiнили свою значимiсть, вирiзнилися двi полiтичнi партiї, органiзованi недепортованою з територiї України владою росiйської колонiальної адмiнiстрацiї: партiя Регiонiв iз сателiтами, очолювана фактично Президентом Вiктором Януковичем, i партiя «Батькiвщина» Юлiї Тимошенко, до якої без вагань примкнув Арсенiй Яценюк iз «Фронтом змiн». Україна має два полiтичнi угруповання — Януковича i Тимошенко — iз вирiшальним впливом на подальше життя українцiв в Українi. Програми у цих полiтичних груп однаковi: накрав, накрав i втiк у закордонну «хатинку». Яку оцiнку мають дати українцi партiям Януковича i Тимошенко на осiннiх виборах депутатiв до Верховної Ради України? Лише конячу! Коли Вiз i Сани звертались до Коня iз запитанням, хто з них для нього кращий, то Кiнь сказав: «І ти погань, i ти погань». Полiтичнi сили Януковича i Тимошенко, при вiдсутностi iнших реальних конкурентiв, вступили у взаємопоборювання: кiнцева мета партiї Регiонiв — стати одноосiбною полiтичною силою України, тобто наступити на граблi, вiд яких отримала по лобi одноосiбна РСДРП–ВКП(б)–КПРС.

У незалежнiй Українi панує звичайний мафiозний терор, впроваджений у повсякденне життя московською колонiальною адмiнiстрацiєю, очолюваною ще Леонiдом Кравчуком. Терор в Українi — це не вбивства окремих лiдерiв якихось течiй, а терор людського загалу погрозою звiльненням iз роботи, тобто позбавити людину заробляти працею на хлiб щоденний для себе i своїх дiтей. Безробiтний українець — не вояк. Вiн здатний лише дивитись благальними очима на роботодавця або наймитувати у поляка чи португальця... Владi України безробiття вигiдне. Не шукайте терористiв в Афганiстанi чи Пакистанi. Терористи заполонили Україну. Почуваються впевнено в кабiнетах по вулицях Банковiй i Грушевського, в обласних i мiсцевих адмiнiстрацiях. Терористiв України оберiгають прокуратура, суди, мiлiцiя, їх оберiгають вiйськовi спецназiвцi.

Бiльше пiвроку в мiстi Умань активнi громадяни збирають пiдписи уманцiв пiд вимогою: «Мера мiста Умань Бодрова у вiдставку». Потрiбно зiбрати 8000 пiдписiв iз 85000 населення Уманi. Зiбрали 6000 пiписiв громадян. Юрiя Бодрова обирають головою мiста Умань двадцять рокiв поспiль, а ранiше вiн працював секретарем мiськкому КПРС, тобто це — типовий представник московської чи росiйської колонiальної адмiнiстрацiї, який реальної влади нiколи зi своїх рук не випускав, отже, має вiдповiдати за зруйнованi заводи та розбитi дороги, за безробiття та зубожiння людей. Чому ж не зiбрали 8000 пiдписiв за його вiдставку? У пiдписному листi слiд ставити прiзвище, iм’я, по батьковi i домашню адресу. Уманцi знають, що за виступ проти влади смiливця виженуть iз роботи, а це i є рiзновидом терору, що панує в Українi. Свято оберiгає голова мiста Юрiй Бодров пам’ятник убивцi, грабiжниковi, брехуновi, хворому на сифiлiс Володимиру Ленiну, як моральну опору своєчасно не депортованiй у Росiю колонiальнiй адмiнiстрацiї.

...Годi вже нам на них наступати

Цьогорiчнi вибори до ВР України не змiнять пануючу атмосферу терору, бо росiйська колонiальна адмiнiстрацiя всi двадцять рокiв незалежностi України удосконалювала способи фальшування виборiв. Але вимальовується можливiсть побачити у ВР нового скликання нових особистостей. Олег Тягнибок сказав: «Аби партiя «Свобода» переступила через п’ятивiдсотковий бар’єр, нам слiд набрати десять вiдсоткiв голосiв виборцiв, бо ж половину наших голосiв украде партiя влади».

Брати Вiталiй i Володимир Клички своїми успiхами у спортi зробили свiтову рекламу Українi бiльшу, нiж цiле Мiнiстерство закордонних справ. Але не лише у боксi до них людська повага: важкою і чесною працею вони заробляють мiльйони i ними дiляться з людьми, вiрнiше з дiтьми України. За їхнiй рахунок сотнi спортивних майданчикiв шкiл i дитячих садочкiв отримали сучасне спорядження та iнвентар. У ВР України будуть депутати вiд Кличкового УДАРУ.

А як же з партiями «Наша Україна», УНП, «Собор», КУН та ряду менших, але налаштованих по–українськи? Вони на узбiччi полiтичних процесiв? В атмосферi терору влади над виборцями згаданi партiї приреченi на об’єднання. На якiй основi? Як делегат усiх минулих Зборiв КУН, я пропоную на чотирнадцятому Зборi ухвалити рiшення про припинення дiяльностi КУН. Усi члени Конгресу, без найменших попереднiх вимог, пишуть заяви на вступ до партiї «Наша Україна». Як на таке, дуже непросте рiшення, прореагувала б засновник Конгресу Слава Стецько, якби була мiж нами? 16 сiчня 2002 року на проспектi Перемоги, 37, в актовому залi Слава Стецько сiла за один стiл iз Вiктором Ющенком, привела Конгрес до блоку з партiєю «Наша Україна» i з того часу спiвпраця Конгресу i «Нашої України» не припинялася. Вступ членiв Конгресу до партiї «Наша Україна» виправданий i логiчний.

Партiю «Регiонiв», яка сповiдує терор, позбавити депутатських мандатiв на осiннiх виборах не вдасться, але перемогою проукраїнських партiй було б недопущення КПУ Петра Симоненка до владних крiсел Верховної Ради України. Тому всi згаданi партiї мають агiтувати за себе i проти КПУ. Кожен свiй виступ перед виборцями, кожну «агiтку» слiд закiнчувати висловом римського полководця Катона Старшого, замiнивши слово Карфаген на КПУ: крiм того, я думаю, що Комунiстична партiя України повинна бути заборонена i засуджена, як партiя потенцiйних убивць, грабiжникiв, брехунiв i московських шпигунiв.

Василь БІЛОУС,
полiтв’язень, фронтовик, член КУН