Їжте «вершки» на здоров’я

Їжте «вершки» на здоров’я

Весна підносить до столу справжні харчові скарби — зелень. Якщо не знаєте, зеленими овочами називають вершки всіх їстівних рослин. Найпоширеніші у нас: петрушка, кріп, салат, зелена цибуля, огіркова трава, селера, додавати у страви можна навіть молоде бадилля столового буряка і редису. До їстівної зелені належать і молоденькі листочки дикоростучих рослин, серед яких найбільш популярними є кропива і кульбаба. (Зрозуміло, для їжі їх потрібно збирати подалі від доріг, бо щедро «приправлені» вихлопними газами вони перетворюються з корисних на шкідливі).

ПЕСТОщі для рецепторів

ПЕСТОщі для рецепторів

Кожна господиня знає, що будь­яка страва без вишуканої заправки — «макарони макаронами» чи «картопля картоплею». А якщо зелене салатне листя не здобрити соусом?! Тож сьогодні акцент — на приправах.

Всі статті рубрики