Допомагаючи iншим, допомагаєш собi

16.05.2012

Інваліди–«чорнобильці» є однією з найвразливіших категорій людей, які потребують невідкладної медичної допомоги, першочергово й у повному обсязі. Прикро, що люди, які гасили пожежу на четвертому енергоблоці, ліквідовували наслідки аварії, будували саркофаг–укриття для реактора з перших годин аварії, чергували на смертельно забрудненій Чорнобильській АЕС, ризикуючи своїм здров’ям та життям, зараз доведені до жалюгідного стану (невиплата пенсій передбачених законом, незадовільне медичне обслуговування тощо). Де їм шукати захисту, якщо немає ради у «рідному домі»?

У 2011 році на закупівлю медикаментів було виділено з бюджету 1,8 млрд. гривень, але за півроку не було проведено жодного тендеру на закупівлю лікарських препаратів. За останній час здійснено закупівлі на 1,3 млрд. гривень, при цьому майже увесь рік без ліків залишалися «чорнобильці», хворі на лейкемію та онкозахворювання.

Зважаючи на важку ситуацію в медичній сфері, Всеукраїнською громадською організацією інвалідів України «Об’єднаною» проводиться благодійна акція «Медичний центр» під гаслом «Допомагаючи іншим, допомагаєш собі», яка спрямована на створення в Україні медичного центру, оснащеного новітнім сучасним обладнанням для лікування інвалідів та постраждалих від Чорнобильської аварії.

Із цією метою планується встановити в багатолюдних місцях, торговельних центрах спеціальних урн для збирання благодійних внесків. Ці кошти будуть використані на створення сучасного медичного центру, оснащеного високотехнологічним медичним обладнанням для проведення діагностичних обстежень хворих та лікування їх в умовах стаціонару та амбулаторно. Високий лікувальний ефект забезпечить сучасна медична апаратура: рентгенівське обладнання, ультразвукові та електрофізіологічні апарати, аналізатори, магнітно–резонансні томографи та лінійні прискорювачі.

Проведення благодійної акції «Медичний центр» планується також на територіях інших держав зі створенням у місцях проведення відповідних благодійних фондів. Просимо підтримати благодійну акцію «Медичний центр» під гаслом «Допомагаючи іншим, допомагаєш собі», яка істотно підвищить рівень стану здоров’я та якість життя ліквідаторів Чорнобильської катастрофи.

 

Реквізити для перерахування коштів :

Отримувач: Благодійний фонд «Росток».

Код ЕДРПОУ 33934860,

Р/р 2600409619001 в АО «ЕРДЕ БАНК» м. Києва

МФО 380667

Призначення платежу : Благодійний внесок для створення медичного центру

Для довідок: тел.:/факс: (044)5222214; ­ e–mail: [email protected]

www.medcentrua.org.ua