Інтриги — не аргумент

16.05.2012

Із березня 2005 року як член партії «Наша Україна» переживаю з нею усі її перемоги і поразки. Окрім перемог, на превеликий жаль, і поразок було чимало. І у цьому є вина, безперечно, кожного з нас. Зокрема і тих, хто в різний час працював у керівних органах партії. Приходили, обіцяли, говорили, торували собі дорогу до української політичної еліти, використовуючи при цьому партію, і йшли геть... Хто красиво, по–англійськи, так, ніби до того, що діється у партії, він жодного відношення не мав, а хто й зі скандалом прощався з нами... «Наша Україна» дала політичне життя не одному із так званих лідерів нинішніх опозиційних партій.

А сьогоднi багатьом дуже неспокійно від того, що до сих пір «Наша Україна» існує на політичній мапі держави. Існує і існувати буде. Бо український народ поволі починає розбиратися, що на тлі сьогоднішнього існування найрізноманітніших псевдопартій та передвиборчих проектів, створених під ту чи іншу особу, «Наша Україна» яскраво виділяється своїм глибоким і правдивим ідеологічним змістом та істинними цінностями, які сповідують наші партійці і не змінюють їх в залежності від обставин. І багатьом, ясна річ, це не подобається.

Мене ж як члена президії ради нашої партії тривожить, що у нас з’явились якісь засекречені «джерела партії», які невідомо як і в який спосіб, без усіляких на це повноважень, систематично розповсюджують у пресi неправдиву інформацію про начебто ті чи інші рішення президії і політради, яких насправді ніхто не приймав. Особисто мене обурюють інтриги, кимось старанно, але не дуже майстерно виплетені навколо засідання президії в березнi. Як учасниця того засідання президії можу однозначно і з повною відповідальністю сказати, що жодного рішення щодо ліквідації «Нашої України» і її вливання в УНП чи ще там кудись не обговорювалося. Йшлося про згоду на початок переговорів між нашою політичною партією та іншими патріотичними силами, які сповідують демократичні цінності. І в цьому не бачу жодного негативу, оскільки суспільство вже давно чекає від нас об’єднавчих процесів. Тому не розумію причин, з яких це об’єднання може комусь не подобатись.

З iншого боку, наскільки мені відомо, ні політрада, ні президія не приймали рішення щодо вступу партії в КОД. Тому й незрозуміло мені, звідки з’являються біжучі рядки з недостовірною інформацією з цього приводу.

Хотілось би, щоб всі ми, насамперед самі перед собою, були чесними. Хай би і секретні «джерела партії» не ховалися, а відкрито про себе сказали. До речі, ми не тримаємо силою тих, хто має позицію, принципово протилежну від нашої.

Нам є над чим працювати. І свій час, енергію та сили, переконана, нам варто зосереджувати на справах, які нестимуть користь суспільству і всім нам.

Ольга БІГУС,
член президії політради партії «Наша Україна»