Азаров у Брюсселі: обіцяє чисті вибори

16.05.2012
Азаров у Брюсселі:  обіцяє чисті вибори

Микола Азаров (у центрі) ручкається з єврокомісаром Штефаном Фюле та главою МЗС Данії Віллі Совндалем. (Фото Рейтер.)

Учора Прем’єр–міністр України Микола Азаров прибув у Брюссель для участі в 15–му засіданні Ради з питань співробітництва «Україна—ЄС». Візит завершиться сьогодні.

Під час зустрічі з високим представником ЄС із закордонних справ та безпекової політики Кетрін Ештон Азаров заявив, що на майбутніх виборах Україна прийме стільки спостерігачів, скільки вважають за необхідне в Євросоюзі — мовляв, влада зацікавлена в тому, аби виборчий процес пройшов максимально відкрито і прозоро. Сторони обговорили перспективи укладення угоди про асоціацію України та ЄС. Зі свого боку, Ештон наголосила, що дотримання Україною принципів верховенства права, а також проведення прозорих і демократичних парламентських виборів восени цього року матимуть визначальне значення для швидкості політичної асоціації та економічної інтеграції з ЄС.

У графіку поїздки Микола Азаров також мав зустрічі з президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем, комісаром ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле, участь у конференції «Україна та ЄС — яке майбутнє?» в Європарламенті тощо.