Єдина, та не для Греції?

Єдина, та не для Греції?

Лідери всіх трьох партій Греції, які здобули найбільше місць на парламентських виборах 6 травня, почергово використали своє право на спробу створити правлячу коаліцію та новий уряд країни. І всі три спроби зазнали невдачі, оскільки виборці підтримали передусім ті політичні сили, які виступають проти угоди про надання фінансової допомоги Греції від Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду.

За бараком барак...

За бараком барак...

Унаслідок сильної повені, спричиненої потужною зливою в ніч на неділю, у Тбілісі загинуло п’ятеро людей. Паводковий колектор, забитий принесеним водою сміттям, не зміг упоратися з навантаженням, і вода пішла на житловий район Ортачала. Першим удар стихії прийняв на себе «саморобний» барак — колишній гараж, незаконно перероблений на житло. Четверо з його мешканців, серед яких було двоє дітей, врятуватися не встигли. На ранок у сусідньому будинку виявили тіло ще однієї жертви — 84–річної бабусі.

Рік російської міфології

Рік російської міфології

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

15 травня 1613 року «в’їхав до Москви цар Михаїл Федорович і вінчався на царство... Так було покладено початок династії Романових, яка була мовби природним продовженням рідної російському народу династії Рюриковичів — Володимира Святого (до речі, перша дружина Грозного — Анастасія — належала до роду Романових) і яка потім правила Росією впродовж понад 300 років, вписавши в її історію і славні, й трагічні сторінки, однак перетворила Русь у Велику Російську імперію», — розливається соловейком збірник «Московія» з «Бібліотеки В.Черномирдіна». В тому–то й справа, що «мовби». Бо хоч як крути, а кревність Рюриковичів з російським народом можна охарактеризувати російським же прислів’ям «нашему забору двоюродный племянник», що в історичному контексті має відповідник «як наш батько горів, то їх батько руки грів». А от що без загарбання України–Руси не було б імперії — правда.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики