На пам’ять про 12 травня 1933 року

На пам’ять про 12 травня 1933 року

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ну ось вона — сіра конструктивістська п’ятиповерхівка в новому центрі Харкова, на розі вулиць Культури й Галана, зведена за проектом Михайла Дашкевича в 1929 році. Як глянути на неї згори, то можна побачити стилізовану літеру С. Тут під одним дахом і справді жило колись ціле гроно геніїв: Микола Бажан, Майк Йогансен, Микола Куліш, Лесь Курбас, Павло Тичина, Михайль Семенко, Володимир Сосюра, Микола Хвильовий, Юрій Яновський...

«Тримайся, сестричко!»

«Тримайся, сестричко!»

Учора учасниця Євробачення–2012 від України Гайтана вирушила до столиці Азербайджану. Проводжали співачку і представники ЗМІ, з якими вона спілкувалася цілу годину. На зустрічі з пресою був присутній і продюсер співачки Едуард Клім, він розповів про технічне оснащення шоу, а саме — світлодіодні графічні екрани, якими буде прикрашена сцена під час виступу, при цьому так і не озвучивши подробиці самого дійства. «Не знаю, чи варто розкривати всі секрети, а раптом наші конкуренти захочуть щось у нас запозичити», — жартує учасниця Євробачення. «На сцені Гайтана буде не одна, — «відсипав» дрібку конкретики продюсер. — Будуть танцюристи, а на екранах — віртуальні танцюристи. За допомогою спеціальних екранів хочемо створити ефект ЗD. Ми не їдемо дивувати фокусами чи будь–якими іншими «викрутасами», не властивими для музики, все ж таки це пісенний конкурс, не варто про це забувати. Картинка, яку ви побачите на сцені, лише доповнюватиме пісню, головний акцент все ж таки на ній».

«Немає ні реалій, ні ілюзій — існує одна правда. Любов»...

«Немає ні реалій, ні ілюзій — існує одна правда. Любов»...

Цю рецензію можна було би почати зі слова «хто». Хто такі дев’ятдесятники? Крізь які розчарування, травми і країни пройшло це покоління за два останні десятиліття? У них вкрали перемогу — чужі вкрали, свої продали... Вони розвалили совок, мітингували, голодували, бо не хотіли, щоб їхні діти жили в ньому. Нині в декого вже й онуки живуть у його гіршому варіанті. Як вижити творчим людям, жити правильно й щасливо там, де хочеться? Як залишитися українцем на еміграції? Як залишитися собою по еміграції внутрішній?

Всі статті рубрики