Фізична культура без здоров’я

Фізична культура без здоров’я

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Уважно прочитав у газеті «Україна молода» від 15 грудня 2011 року статтю Наталі Ротай «Тренуй мотор змалечку» та статтю Юлії Косинської «Підтягнувся тричі й будь здоров», а також публікації на аналогічну тему в інших виданнях і вирішив поділитися своїми думками.

Безумовно, реалізація нової навчальної програми з фізичної культури, повернення, хоча й зменшених, нормативів з фізичної культури дещо вирівнює ситуацію. Але, водночас, випадки смерті дітей на уроках фізичної культури за останні роки в Україні не можуть не тривожити. Офіційно ця проблема повішена на предмет «Фізична культура». Але їх причиною є не ця навчальна дисципліна сама по собі, а неспроможність багатьох нинішніх школярів навіть до невеликих, не те що підвищених, фізичних навантажень. На мій погляд, сьогодні, окрім низького економічного забезпечення населення, стану екології, у нас повністю відсутня ідеологія фізичного здоров’я, технологія його впровадження, структурна недосконалість, що забезпечують здоров’я, в результаті стало неактуальним бути фізично здоровим. У наявності серйозна інфляція індивідуального і громадського здоров’я.

Бережи шлунок змолоду

Бережи шлунок змолоду

Фахівці кажуть, що раціон сучасного українця далекий навiть від уявлень про здорове харчування. В ньому забагато жирного, смаженого, солодощів, харчів із консервантами, натомість овочів, фруктів, риби, молочних продуктів до жалюгідного мало. На жаль, свої шкідливі звички у харчуванні батьки часто нав’язують і дітям. У результаті на момент закінчення школи більшість випускників має «букетик» хронічних хвороб, з якими доводиться боротися впродовж усього подальшого життя. Та якщо батьків перевиховати важко, то чому б не почати з самих дітей, прививаючи їм навички здорового харчування ще зі шкільної парти? Саме на це спрямована «Абетка харчування» — варіативна програма, яку на сьогодні викладають у 60 школах України. Нещодавно вчителі зі столиці та регіонів України зібралися в Києві на семінар, щоб обмінятися досвідом викладання цього незвичного курсу в початкових класах.

Всі статті рубрики