Кіт жив, Кіт живе, Кіт буде жити!

18.04.2012

У нас послання й привітання небіжчикам зазвичай розсилають кандидати в депутати — бо використовують старі бази адресних даних. А в Британії подібний казус видав неабихто, а організаційний комітет Олімпіади–2012. Звідти надіслали електронного листа ударникові відомої рок–групи «Ху» (The Who) Кіту Муну, який помер ще в 1978 році.

Як повідомляє газета «Санді таймз», Муна запросили взяти участь у концерті з нагоди відкриття Олімпійських ігор 27 липня. Про таку пропозицію журналістам повідомив менеджер групи Білл Кербішлі.

Той не пошкодував сарказму в листі–відповіді. Кербішлі написав організаторам Олімпіади, що Кіт Мун у даний час перебуває на території крематорію «Голдерз Грін» і є уособленням рядка з пісні «Ху» I hope I die before I get old («Сподіваюся, я помру раніше, ніж зістарюся»). При цьо­му менеджер рок–колективу відзначив, що якщо в оргкомітету Олімпіади є круглий стіл, склянки і свічки, то вони можуть влаштувати спіритичний сеанс і поспілкуватися з Муном.

Барабанщик Кіт Мун — знакова постать в історії рок–музики, один із найкращих барабанщиків усіх часів, член Залу слави рок–н–ролу. Він став грати на ударних у 12 років, а в 17 увійшов до складу The Who. Мун помер у віці 31 року від передозування клометіазолу — препарату, прописаного йому для лікування алкогольної залежності.