Право на повстання

Право на повстання

Днями в селі Ковалівка, що під Полтавою, за ініціативою місцевих депутатів–«свободівців» урочисто відзначили 110–ту річницю тамтешнього селянського повстання. Цей виступ мав неабиякий резонанс у Російській імперії, про нього неодноразово повідомляв орган РСДРП — ленінська газета «Іскра».

Справжній «Фермерський»

Справжній «Фермерський»

У Черкасах по вулиці Смілянській запрацював сучасний оптово–роздрібний ринок «Фермерський». Його розмістили у приміщенні збанкрутілого українсько–французького підприємства практично при в’їзді в місто, що є досить зручним для виробників сільськогосподарської продукції з усієї Черкащини. Працюватиме ринок щоденно аж до 20–ї години.

Мандри писанки

Мандри писанки

Величезну писанку, висотою в чотири метри і вагою 200 кілограмів, встановлять на Соборній площі міста. Поки що велетенське яйце, виготовлене з пластику, знаходиться в цеху черкаського заводу «Темп», де його власноруч розмальовує голова обласного осередку Національної спілки народних майстрів, заслужений майстер народної творчості Ольга Мартинова.

За яйце — 1000 гривень

За яйце — 1000 гривень

У Коломиї вперше відбувся передвеликодній аукціон, організований благодійним фондом «Карітас» Коломийсько–Чернівецької єпархії УГКЦ. На кожний з півсотні лотів — переважно писанок, а також декорованих пляшок та картин, виготовлених юними вихованцями місцевого соціального центру (наймолодшому творцю — п’ять років), — знайшовся покупець. Найбільшу активність на незвичайних торгах виявив правлячий архієрей єпархії, владика Микола Сімкайло, котрий за десять скромних дитячих робіт виклав півтори тисячі гривень. А найдорожчою стала писанка, куплена підприємцем Володимиром Довганюком. Вона «потягнула» на тисячу гривень.

Всі статті рубрики