НОВИНИ ПЛЮС

11.04.2012

Вибори–2012

Сполучені Штати направлять численний загін офіційних спостерігачів на вибори в Україну. Про це повідомив посол США в Україні Джон Теффт під час зустрічі з головою ЦВК Володимиром Шаповалом. Усі вони братимуть активну участь у спостереженні за виборчим процесом у тісній взаємодії з європейськими колегами і спостерігачами із ОБСЄ.

Справа Тимошенко

Нагнітання навколо справи про вбивство депутата–бізнесмена Євгена Щербаня в 1996 році є складовою «ще одного плану, який розробляє частина оточення Віктора Януковича», пише сайт «Українська правда». «Ця група вважає, що оптимальним виходом для Президента було б випустити Тимошенко [з тюрми на лікування] в Європу та залишити її там назавжди. Тобто звинувачення по справі Щербаня має фактично витиснути Тимошенко до Німеччини, звідки вона не повинна повернутися, попросивши про політичний притулок. Так Янукович зможе зняти напругу в стосунках із Заходом та водночас позбудеться конкурента», — зазначає журналіст Сергій Лещенко.

Справа Луценка

Екс–міністру внутрішніх справ Юрію Луценку лікарі в Лук’янівському СІЗО призначили крапельниці. Про це після його відвідання в лікарні повідомила дружина Ірина Луценко. «Найсерйозніші проблеми, які викликають занепокоєння у лікарів, — це портальна гіпертензія (варикоз вен стравоходу), початкова стадія цирозу, підтвердження цукрового діабету», — цитує Ірину прес–служба «Народної самооборони».