Заповідник красунь

10.04.2012
Заповідник красунь

Обкладинка росiйської версiї «Плейбоя» за березень–2006, прикрашена тiлом Влади Литовченко.

Ще один прояв чудасій у музеях першого ешелону. Уже тиждень у соціальних мережах зі смаком обговорюють постать нового співробітника, наразі позаштатного, Національного заповідника «Києво–Печерська лавра» — Влади Прокаєвої (прізвище за першим чоловіком — Литовченко), яка свого часу підтвердила легенду про те, що українки — найкрасивіші жінки світу, знявшись оголеною для таблоїду «Плейбой». Від початку квітня Влада отримала окремий кабінет, як кажуть у прес–службі заповідника, дуже маленький, де працює без зарплати, але невтомно. Чутки в інтернет–мережах пророкують колишній зірці «Плейбоя», володарці титулу Міс Україна–1995, посаду заступника генерального директора Національного заповідника «Києво–Печерська лавра».

Підґрунтям для розгулу «злих язиків» стало й те, що 43–річна Влада Прокаєва, закінчивши Дипломатичну академію при МЗС України і навчаючись в аспірантурі, працює там викладачкою — читає спецкурс «Світова спадщина ЮНЕСКО». Лавру ж, як відомо, внесено до Списку світової спадщини ЮНЕСКО і, природньо буде припустити, вона вкрай потребує фахівця такого рівня знань. Тим більше зовсім не проти цього призначення ще одна красива жінка країни — 33–річна Вікторія Ліснича, медик за фахом, яка, побувши рік заступником міністра культури, з січня нинішнього року опинилася в кріслі генерального директора Лаврського заповідника, чим викликала шок громадськості і радість монахів. Вікторія Ліснича допитливим журналістам чесно відповідає, що чекає, коли в її культурній організації з’явиться вакансія заступника директора із зв’язків iз закордоном. А поки що про офіційне призначення Влади Прокаєвої не йдеться.

«Якщо красива, розумна людина, і вона професійна, а я бачу, що вона така є, я бачу, що людина приходить на роботу, людина, яка досягла в житті високого рівня, і вона сидить в маленькому кабінеті, сидить і напрацьовує програми. Стосовно Влади Володимирівни в мене найкращі, знаєте, коментарі, — говорить гендиректор заповідника у інтерв’ю ТСН. — І найкраще те, що людина ця дійсно дуже багато зробила для заповідника на безоплатній основі». Вловили основний акцент? — Безоплатно працює! А щодо розкріпачених знімків у російській версії «Плейбоя», то це далеке минуле, з ким не буває, гралися–роздягалися. Священики Лаври — не проти Влади, переконує Ліснича, і навіть «настоятель монастиря владика Павло Прокаєву благословив».