Москва у вогні

Москва у вогні

Останні два дні у Москві пройшли під знаком резонансних пожеж. І якщо перша з них, у вежі «Восток» ділового центру «Москва–сіті», обійшлася без жертв, то в другому випадку все склалося набагато трагічніше. У вогні, що охопив Качалівський ринок, загинуло щонайменше 17 людей. Усі — нелегальні працівники з Таджикистану...

Партії ведуть

Партії ведуть

Після завершення парламентських і президентських виборів у Росії настає політична «відлига» (або її видимість): учора під час зустрічі з представниками опозиції глава Російської Федерації Дмитро Медведєв підписав закон про спрощення реєстрації партій. Відтепер мінімальна кількість членів партії, необхідна для її офіційної реєстрації, становитиме не 40 тисяч, а лише 500 осіб. Окрім того, міністерство юстиції не зможе відмовити партії в реєстрації одразу, як раніше — тепер політичним силам спершу вказуватимуть на помилки в документах і пояснюватимуть, як їх усунути. «Міністерство юстиції має бути фільтром з усунення недоліків, а не заградзагоном при реєстрації партій», — наголосив президент.

«Благай — тоді подумаю»

«Благай — тоді подумаю»

Екс–очільник компанії ЮКОС Михайло Ходорковський достроково на свободу не вийде. Як повідомляє газета «Ізвєстія», президент Росії Дмитро Медведєв поставив негативну резолюцію на експертному висновку про інститут помилування, переданому йому Президентською радою з прав людини. «Він вважає, що президент не повинен милувати того, хто його про це не просив», — розтлумачив журналістам «візу» глави держави голова Президентської ради Михайло Федотов. Сам Медведєв обґрунтовувати свою позицію не став — має таке право. Проте за чутками з джерел у президентській адміністрації, він наполягає, що Ходорковський має просити про помилування, аби його отримати. Або й не отримати.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики