НОВИНИ ПЛЮС

30.03.2012

Партактив

Сьогодні на з’їзді в Києві партія «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» обговорить технічні питання, внесе зміни до статуту і почне внутріпартійну дискусію про участь у парламентських виборах. Про це агентству «Інтерфакс­Україна» повідомив народний депутат фракції «БЮТ­Батьківщина» Андрій Шкіль. Як уже повідомляла «УМ», на часі — об’єднання в одному передвиборчому списку зусиль БЮТ і партії «Фронт змін» Арсенія Яценюка.

Справа Тимошенко

Кримінальну справу екс­Прем’єра Юлії Тимошенко щодо діяльності корпорації «ЄЕСУ» передано до Київського райсуду міста Харків. Про це вчора повідомив прокурор Харківської області Геннадій Тюрін. Він зазначив, що слідство повністю довело провину Тимошенко за п’ятьма епізодами 1997—1998 років. У свою чергу захисник пані Юлії Сергій Власенко зазначив, що обвинувачення безпідставні.

Справа Аделаджі

Одіозний пастор протестантської церкви «Посольство Боже» Сандей Адаладжа, який перебуває на підписці про невиїзд за обвинуваченням у шахрайстві, таки покинув територію України. Про це йдеться в сюжеті програми «Гроші» каналу «1+1». Минулого року СБУ затримала Аделаджу за незаконне привласнення майна на 169 млн. грн., а також грошові кошти в розмірі 33 млн. в афері компанії «Кінгз кепітал». Якийсь час Аделаджа ходив на судові засідання у справі, однак останнім часом його ніхто не бачить.