НОВИНИ ПЛЮС

29.03.2012

Справа Тимошенко

Пенітенціарна служба відмовила співдоповідачам Моніторингового комітету ПАРЄ Марієтті де Пурбе–Лундін та Маіліс Репс у зустрічі з Юлією Тимошенко. Про це вони заявили вчора під час зустрічі з Головою Верховної Ради Володимиром Литвином. Співдоповідачі Моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи висловили серйозне занепокоєння з приводу відмови. У свою чергу Литвин повідомив, що звернувся до Кабміну з проханням надіслати аутентичний текст рішення Європейського Суду з прав людини щодо лікування Тимошенко і зазначив, що рішення Суду підлягає виконанню.

* * *

Прокуратура вимагає від Юлії Тимошенко відшкодування 19,5 млн. грн. збитків у «справі ЄЕСУ». Про це повідомив заступник Генпрокурора Євген Блажівський.

Справа Авакова

Арештованого в Італії екс–«губернатора» Харківщини Арсена Авакова захищатимуть двоє італійських адвокатів. Про це поінформував народний депутат від «БЮТ–Батьківщини» Сергій Пашинський. За словами Пашинського, представники партії «Батьківщина» поїдуть на суд до Рима лише в тому випадку, якщо захист Авакова запросить їх, а «поки що такого запрошення немає». У «Батьківщині» переконані, що «в переслідуванні Арсена Борисовича Авакова стовідсотково є політичні мотиви».

Парламентська дисципліна

Більшість народних депутатів, які без поважних причин пропустили всі пленарні засідання парламенту у І кварталі 2012 року, є членами фракції Партії регіонів. Такі дані оприлюднив віце–спікер від БЮТ Микола Томенко. За результатами моніторингу, 17 депутатів пропустили всі пленарні засідання за перші три місяці року. Із них членів ПР — 11, БЮТ — три, «НУНС» — 1, позафракційних — двоє. Серед найбільших прогульників — найбагатша людина України, «регіонал» Рінат Ахметов. Він узагалі був лише раз на засіданнях цього парламенту — в день відкриття.