Замість турнікетів — «пам’ятник владі»

29.03.2012

У Черкасах зведуть меморіальний комплекс «жертвам правління команди Януковича». Про це заявив знаний черкаський опозиціонер, депутат Черкаської міськради Микола Булатецький. Пан Микола оголосив також про намір видати ще й «книгу пам’яті», в якій будуть прізвища усіх постраждалих від теперішньої влади.

Булатецький обіцяє вписати туди імена десятьох черкаських «чорнобильців», котрі померли в області з початку року, та тих підприємців, у яких не витримало серце після податкових новацій і проблем із їхнім бізнесом. Буде в «книзі пам’яті» й прізвище самого Булатецького. «Я теж є жертвою, адже проти мене порушили кримінальну справу», — каже пан Микола.

Представник «Батьківщини» Булатецький — один із тих, хто разом з «афганцями» нещодавно штурмував мерію і виводив із кабінету черкаського міського голову Сергія Одарича, аби той вибачився перед воїнами–інтернаціоналістами за те, що назвав їх «не захисниками Вітчизни». Як писала «УМ», Одарич перед «афганцями» вибачився й поклав квіти до пам’ятника, а проти Булатецького порушили кримінальну справу за зламані турнікети. Мовляв, він «умисно відламав частину рухомого турнікету та намагався зламати огорожу, що обмежує вільний доступ у вестибюлі Черкаської міської ради, чим спричинив матеріальні збитки департаменту управління справами Черкаської міської ради в сумі 14 200 гривень».

«Я ніколи не мовчу і часто виступаю на сесіях міськради. Інші теж хочуть, але їм не дають слова. А я не питаю, йду і виступаю, бо я кажу правду. Не можна сьогодні мовчати!» — наголошує Микола Іванович. Він зізнається, що не хотів займатися політикою, але влада своїми діями відволікає його від улюбленої справи — вирощування кукурудзи. Тож коли одні співвітчизники від такого життя змушені виїжджати за кордон, він буде боротися за свої права тут, в Україні.

Показово, що кримінальну справу проти Булатецького порушили буквально на другий день після того, як його оголосили єдиним кандидатом від опозиції на виборах до ВР по мажоритарному округу в Черкасах. Голова ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко назвав кримінальне переслідування пана Миколи «політичною розправою і єдиним способом усунути його від участі у виборах».